Ηράκλειο: 33oC

Συνταγή για Χταπόδι στιφάδο

09.04.2024, 0:00

Εύκολη συνταγή για χταπόδι στιφάδο

Είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας.

Βήμα 1

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε, ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τον τοματοπολτό, τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και σβήνουμε με το ξίδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χταπόδι.

Βήμα 2

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15΄, προσθέτουμε τα χταποδάκια, ανακατεύουμε προσεχτικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20΄. Σερβίρουμε το στιφάδο χλιαρό.

Styling: Κ. Λυκουρέση, Φωτογραφίες: STUDIOM

πηγή:Olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης: 

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος

Συνταγή για λαχταριστό νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ

Συνταγή για σιροπιαστή μηλόπιτα

Τσιπς μήλου με κανέλα στον φούρνο