Βήμα βήμα η διαδικασία
Το καλύτερο πιάτο για φιλικές συγκεντρώσεις, για πάρτι ή για το καθημερινό μας τραπέζι οι φτερούγες σε μια κλασική συνταγή!
Υλικά
Μερίδες: 6
- 24 φτερούγες κοτόπουλου
Για τη σάλτσα – μαρινάδα
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φτερούγες κοτόπουλου με μουστάρδα με μέλι, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, με το σύρμα, όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Απλώνουμε τις φτερούγες μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μια στρώση.
- Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα.
- Αδειάζουμε, όση σάλτσα έμεινε στο ταψί, σε μπολ και συνοδεύουμε τις φτερούγες κοτόπουλου.
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
Θρήνος στη Μεσαρά για την αγαπητή Στέλλα που έφυγε πρόωρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βροχή» οι κατασχέσεις για τους επιτήδειους που δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Καζαντζίδη - 1 τραυματίας (Φωτογραφίες- Βίντεο)
Πένθος στο Λασίθι: «Έφυγε» από τη ζωή ο Εμμανουήλ Νικ. Τσουράκης
Αυτή η παραλία της Κρήτης έχει τα πιο ήρεμα και πεντακάθαρα νερά - Δείτε φώτο
Τουριστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση – Έφαγαν κρέας από καντίνα
4 νεκροί και 7 ασθενείς από σαρκοφάγα βακτήρια σε ακτές!
Ηράκλειο: «Κόβουν» βόλτες και καταγραφούν τα προβλήματα της κοινότητας