Ηράκλειο: 35oC

Συνταγή για κεϊμά γιαουρτλού από την Αργυρώ

18.09.2024, 9:47

Μια καταπληκτική συνταγή 

Ένα πανεύκολο φαγητό από την Ανατολή, που θα τους ξετρελάνει όλους!

Υλικά

  • 8 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 kg ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 1 kg γιαούρτι
  • Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος ή μαϊντανός

Για το κεϊμά γιαουρτλού

  • Πρώτα κομματιάζουμε τις πίτες.
  • Ψήνουμε τις πίτες για 10 λεπτά, να ροδίσουν, στους 200°C, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα.
  • Σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
  • Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου πυκνώσει, για περίπου 15 λεπτά.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο και λίγο αλάτι.
  • Σε πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις πίτες σε μία στρώση.
  • Περιχύνουμε με το σοταρισμένο κιμά.
  • Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα ντομάτας.
  • Τέλος, απλώνουμε σε μία στρώση το γιαούρτι.
  • Το καλοκαίρι το σερβίρουμε έτσι, όχι καυτό και χωρίς να το ψήσουμε, αφού το αφήσουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ποτίσουν οι πίτες.
  • Το χειμώνα το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200°C.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment