Αναλυτικά η διαδικασία και τα υλικά
Κοτόπουλο πανέ, με μια φρεσκοκομμένη σαλάτα και μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά και καλή μας όρεξη…
20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 6
6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα: – πρώτο μείγμα
1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ. γλυκού σουσάμι
δεύτερο μείγμα
1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
τρίτο μείγμα
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
Διαδικασία
Βάζουμε σε διαφορετικά πιάτα το αλεύρι, τα αυγά και όποιο ή όποια από τα μείγματα του παναρίσματος μας αρέσει ή θέλουμε να δοκιμάσουμε.
Κόβουμε τα φιλέτα σε μέτριες λωρίδες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα παναρίσματος που επιλέξαμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά τηγανίζουμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το κοτόπουλο, αντί να τηγανιστεί σωστά και να κάνει λαχταριστή κρούστα, θα απορροφήσει πολύ λάδι.
Τραβάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Συνοδεύουμε με
Φρεσκοκομμένη σαλάτα με μια απλή βινεγκρέτ της αρεσκείας μας, μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά και λίγο γιαούρτι σε ένα μπολ για να βουτάει ο καθένας το παναρισμένο κοτόπουλο.
Αντί γιαουρτιού, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια εύκολη σάλτσα/ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα.
Στο μπλέντερ ή στο μούλτι βάζουμε 1 φλιτζ. τσαγιού πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, χοντροκομμένες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα κομματιασμένη με τα χέρια, 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι, 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι.
Τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες διώξεις κατά βουλευτών και υπουργών για το σκάνδαλο των μαϊμού επιδοτήσεων