Ηράκλειο: 17oC

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στον φούρνο, σαν τηγανητά

11.09.2025, 0:01

Αναλυτικά τα υλικά και η διαδικασία

Παίρνουμε μπουτάκια κοτόπουλου, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τα ανακατεύουμε με το μυρωδάτο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στον φούρνο.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 4 μπούτια κοτόπουλου, ολόκληρα με την πέτσα τους
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 1⁄2 κουτ. σούπας καυτερή ή γλυκιά πάπρικα
  • 6 – 8 σκελίδες σκόρδου με το φλούδι, ελαφρώς κοπανισμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
  • 2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή, αν προτιμάμε, ξερό θυμάρι, τριμμένο)
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τα σκόρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη, ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουμε, για 15 – 30 λεπτά, να αρωματιστούν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  3. Απλώνουμε τις πατάτες σε μία στρώση και ανάμεσα στριμώχνουμε το κοτόπουλο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα ελαιολάδου.
  4. Φοράμε γάντια μιας χρήσης, εάν θέλουμε, και ανακατεύουμε, τρίβοντας με τα δάχτυλά μας, το μείγμα ελαιολάδου στο κοτόπουλο και στις πατάτες.
  5. Ξαναπλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε μία στρώση και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά στην επιφάνεια.
  6. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από το φούρνο, γυρνάμε από την άλλη μεριά κοτόπουλο και πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 – 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
  7. Ξεφουρνίζουμε και βγάζουμε τα σκόρδα.
  8. Τραβώντάς τα από τη μία άκρη, αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα τους και τα ξαναβάζουμε στο ταψί.
  9. Μοιράζουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες στα πιάτα και σερβίρουμε.
  10. Συνοδεύουμε με μια σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, ελαιόλαδο και δυόσμο και με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Τα μπουτάκια κοτόπουλου και οι πατάτες ανακατεύονται με μυρωδάτο ελαιόλαδο και ψήνονται στον φούρνο.
  • Το μείγμα αρωματίζεται με σκόρδο, πάπρικα και ρίγανη πριν προστεθεί στα υλικά.
  • Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Σερβίρονται με σάλτσα γιαουρτιού και πράσινη σαλάτα για συνοδευτικό.
πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένταλμα για την βίαιη προσαγωγή του «Φραπέ» ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Ελλάδα

Σαλαμίνα: «Είμαι συντετριμμένη, δεν έχω κουράγιο να μιλήσω», λέει η 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Αθλητικά

Καθοριστικές ευρωπαϊκές «μονομαχίες» για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Πολιτική

Αποχώρησε ο Καπνισάκης από το γραφείο Κασσελάκη – Η Ραλλία Χρηστίδου στη θέση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Οικονομία

Κτηνοτρόφοι: Πώς θα μοιραστούν τα 56 εκατ. της έκτακτης ενίσχυσης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

54χρονη μητέρα η νεκρή στο τροχαίο στο Κερατσίνι – Οδηγούσε ο γιος της – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ελλάδα

Συναγερμός στο Νέο Κόσμο μετά από έκρηξη σε κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Αθλητικά

Παραμένει 11η η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ελλάδα

Οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης ανέλαβαν ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ομάδας Αλήθειας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Πολιτική

Το μήνυμα της Κατερίνας Σπυριδάκη για το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →