Ηράκλειο: 16oC

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στον φούρνο, σαν τηγανητά

11.09.2025, 0:01

Αναλυτικά τα υλικά και η διαδικασία

Παίρνουμε μπουτάκια κοτόπουλου, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τα ανακατεύουμε με το μυρωδάτο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στον φούρνο.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 4 μπούτια κοτόπουλου, ολόκληρα με την πέτσα τους
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 1⁄2 κουτ. σούπας καυτερή ή γλυκιά πάπρικα
  • 6 – 8 σκελίδες σκόρδου με το φλούδι, ελαφρώς κοπανισμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
  • 2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή, αν προτιμάμε, ξερό θυμάρι, τριμμένο)
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τα σκόρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη, ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουμε, για 15 – 30 λεπτά, να αρωματιστούν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  3. Απλώνουμε τις πατάτες σε μία στρώση και ανάμεσα στριμώχνουμε το κοτόπουλο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα ελαιολάδου.
  4. Φοράμε γάντια μιας χρήσης, εάν θέλουμε, και ανακατεύουμε, τρίβοντας με τα δάχτυλά μας, το μείγμα ελαιολάδου στο κοτόπουλο και στις πατάτες.
  5. Ξαναπλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε μία στρώση και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά στην επιφάνεια.
  6. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από το φούρνο, γυρνάμε από την άλλη μεριά κοτόπουλο και πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 – 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
  7. Ξεφουρνίζουμε και βγάζουμε τα σκόρδα.
  8. Τραβώντάς τα από τη μία άκρη, αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα τους και τα ξαναβάζουμε στο ταψί.
  9. Μοιράζουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες στα πιάτα και σερβίρουμε.
  10. Συνοδεύουμε με μια σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, ελαιόλαδο και δυόσμο και με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Τα μπουτάκια κοτόπουλου και οι πατάτες ανακατεύονται με μυρωδάτο ελαιόλαδο και ψήνονται στον φούρνο.
  • Το μείγμα αρωματίζεται με σκόρδο, πάπρικα και ρίγανη πριν προστεθεί στα υλικά.
  • Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Σερβίρονται με σάλτσα γιαουρτιού και πράσινη σαλάτα για συνοδευτικό.
πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

Εξαφάνιση 52χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Τεχνολογία

Διαδικτυακές απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν νέα τεχνολογικά μέσα – Τι να προσέχετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Νέο τροχαίο ατύχημα – Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ντεραπάρισε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Style

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ελλάδα

Διδυμότειχο: Τρία άτομα συνελήφθησαν έπειτα από αποτυχημένη ληστεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Κρήτη

Κοινή ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα και των συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία Λασιθίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Οικονομία

e- ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Οικονομία

Οι Ελληνες καταναλωτές εμπιστεύονται τις κάρτες και το PayPal

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 55 λεπτά
Ελλάδα

54χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη στην Μυτιλήνη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 57 λεπτά
Ελλάδα

Πάρος: Τραυματίστηκε ναυτικός στο λιμάνι – Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →