Ηράκλειο: 17oC

Συνταγή για ομελέτα φούρνου με λαχανικά και φέτα

06.11.2025, 0:01

Βήμα βήμα η διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά, ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα, το λάχανο και τα καρότα και ψήνουμε την πιο νόστιμη ομελέτα στον φούρνο μας.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, χοντροτριμμένο
  • 1/2 μέτρια σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, χοντροτριμμένη
  • 1/4 από ένα μέτριο λάχανο, τριμμένο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 80 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική (ή 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι, στραγγισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, ξερό, τριμμένο (ή θυμάρι ή ρίγανη, ξερά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, τη σελινόριζα, το λάχανο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  3. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας (ή το βαλσαμικό) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 30 εκ.
  6. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και τα αδειάζουμε στο ταψί.
  7. Από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και τη φέτα και πασπαλίζουμε με το ξερό μυρωδικό της επιλογής μας. Στρώνουμε την επιφάνεια της ομελέτας με τη ράχη ενός κουταλιού.
  8. Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα από τον πάτο του φούρνου, για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα).
  9. Σερβίρουμε ζεστή με πατάτες τηγανητές και φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: gastronomos.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Χτυπάμε τα αυγά και σοτάρουμε καρότο, σελινόριζα, λάχανο και κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε σάλτσα σόγιας και πιπεριά Φλωρίνης, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αδειάζουμε τα αυγά σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε λαχανικά και φέτα, και πασπαλίζουμε με μυρωδικά.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε με πατάτες και φρυγανισμένο ψωμί.
πριν από 1 ώρα
Υγεία

Ποιο πασίγνωστο εμβόλιο μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» κατά του εμφράγματος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Υγεία

Νέα έρευνα: Η εφηβεία διαρκεί μέχρι τα 32 έτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Αθλητικά

Σαρωτικός Παναθηναϊκός AKTOR: «Εξαφάνισε» την Παρτιζάν και την τελείωσε με το 91-69

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Αμυντικά

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι πρώτες γυναίκες έφεδροι αξιωματικοί στα Ειδικά Προγράμματα Θητείας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Κόσμος

Σοκ στη Βρετανία: Της έσπασε τον λαιμό όταν προσπάθησε να τον εγκαταλείψει – Παλεύει για τη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Καιρός

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα αύριο 26/11 – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Κρήτη

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ελλάδα

Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Πάτρας – Ένας τραυματίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Κόσμος

Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Στέλνει τον Γουίτκοφ στη Μόσχα για συνάντηση με τον Πούτιν

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →