Ηράκλειο: 19oC

Συνταγή για το τέλειο ρυζόγαλο!

30.03.2025, 14:47

Έυκολα και γρήγορα στο σπίτι

Tο ρυζόγαλο είναι ένα νόστιμο γλυκό που φτιάχνεται με λίγα υλικά και μπορεί να αρωματιστεί και να διακοσμηθεί με πολλούς τρόπους.

Αυτή είναι μια κλασική εκδοχή, αρωματισμένη με κανέλα και βανίλια, ιδανική για ένα κέρασμα μετά το δείπνο.

Το ρύζι είναι ο πρωταγωνιστής πολλών γλυκών συνταγών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει κέικ, μπισκότα και τάρτες. Αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε ρύζι για να φτιάξουμε ένα νόστιμο γλυκό που παρασκευάζεται με λίγα μόνο υλικά. Ο λόγος γίνεται για το παραδοσιακό ρυζόγαλο που όλοι λατρεύουμε να τρώμε. Φυσικά μπορούμε να το βρούμε πλέον και έτοιμο στα σούπερ μάρκετ, όμως το σπιτικό είναι σίγουρα καλύτερο, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην το ετοιμάσετε… επίσης είναι πολύ απλό.

ρυζόγαλο Πηγή: gastronomos.gr

Υλικά

200 γρ. ρύζι
1 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
Κανέλα σε σκόνη
Εκχύλισμα βανίλιας
Για διακόσμηση
Κανέλα σε σκόνη
Σοκολάτα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι σχεδόν να βράσει. Ύστερα προσθέτουμε ένα γενναιόδωρο κουταλάκι του γλυκού κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και τέλος το ρύζι και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος του ρυζιού που χρησιμοποιούμε, για να είμαστε σίγουροι, μόλις αρχίσει να απορροφάται το γάλα, δοκιμάζουμε το ρύζι και αξιολογούμε το μαγείρεμα. Αν το ρύζι στεγνώσει αλλά δεν είναι έτοιμο, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο γάλα ή νερό. Μοιράζουμε το ρύζι σε ατομικά ποτήρια ή μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο από το ψυγείο. Τέλος διακοσμούμε με λίγη κανέλα και αν θέλουμε με ένα τετράγωνο κομμάτι σοκολάτας. Καλή απόλαυση.

Συμβουλή

Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια vegan εκδοχή, πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε φυτικό γάλα αντί για αγελαδινό. Το ίδιο αν θέλουμε να ετοιμάσουμε μια κρέμα ρυζιού χωρίς λακτόζη: Χρησιμοποιούμε ένα γάλα χωρίς λακτόζη ή το φυτικό γάλα που προτιμάμε. Το ρυζόγαλο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες, σε μικρά ποτήρια καλά καλυμμένα με μεμβράνη ή σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: jenny.gr 

πριν από 3 ώρες
Τεχνολογία

iPhone: Γιατί δεν πρέπει να το βάλουμε σε ρύζι εάν βραχεί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Style

Οκτώβριος 2025: Αυτά τα 2 ζώδια θα περάσουν δύσκολα, όμως στο τέλος του μήνα θα ανταμειφθούν!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Αθλητικά

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Αθλητικά

Εθνική: Μουντιάλ ήταν και πάει…

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ελλάδα

Εξαφάνιση 52χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Τεχνολογία

Διαδικτυακές απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν νέα τεχνολογικά μέσα – Τι να προσέχετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Ελλάδα

Νέο τροχαίο ατύχημα – Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ντεραπάρισε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Style

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Ελλάδα

Διδυμότειχο: Τρία άτομα συνελήφθησαν έπειτα από αποτυχημένη ληστεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Κρήτη

Κοινή ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα και των συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία Λασιθίου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →