Έυκολα και γρήγορα στο σπίτι
Tο ρυζόγαλο είναι ένα νόστιμο γλυκό που φτιάχνεται με λίγα υλικά και μπορεί να αρωματιστεί και να διακοσμηθεί με πολλούς τρόπους.
Αυτή είναι μια κλασική εκδοχή, αρωματισμένη με κανέλα και βανίλια, ιδανική για ένα κέρασμα μετά το δείπνο.
Το ρύζι είναι ο πρωταγωνιστής πολλών γλυκών συνταγών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει κέικ, μπισκότα και τάρτες. Αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε ρύζι για να φτιάξουμε ένα νόστιμο γλυκό που παρασκευάζεται με λίγα μόνο υλικά. Ο λόγος γίνεται για το παραδοσιακό ρυζόγαλο που όλοι λατρεύουμε να τρώμε. Φυσικά μπορούμε να το βρούμε πλέον και έτοιμο στα σούπερ μάρκετ, όμως το σπιτικό είναι σίγουρα καλύτερο, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην το ετοιμάσετε… επίσης είναι πολύ απλό.
Πηγή: gastronomos.gr
Υλικά
200 γρ. ρύζι
1 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
Κανέλα σε σκόνη
Εκχύλισμα βανίλιας
Για διακόσμηση
Κανέλα σε σκόνη
Σοκολάτα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι σχεδόν να βράσει. Ύστερα προσθέτουμε ένα γενναιόδωρο κουταλάκι του γλυκού κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και τέλος το ρύζι και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος του ρυζιού που χρησιμοποιούμε, για να είμαστε σίγουροι, μόλις αρχίσει να απορροφάται το γάλα, δοκιμάζουμε το ρύζι και αξιολογούμε το μαγείρεμα. Αν το ρύζι στεγνώσει αλλά δεν είναι έτοιμο, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο γάλα ή νερό. Μοιράζουμε το ρύζι σε ατομικά ποτήρια ή μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο από το ψυγείο. Τέλος διακοσμούμε με λίγη κανέλα και αν θέλουμε με ένα τετράγωνο κομμάτι σοκολάτας. Καλή απόλαυση.
Συμβουλή
Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια vegan εκδοχή, πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε φυτικό γάλα αντί για αγελαδινό. Το ίδιο αν θέλουμε να ετοιμάσουμε μια κρέμα ρυζιού χωρίς λακτόζη: Χρησιμοποιούμε ένα γάλα χωρίς λακτόζη ή το φυτικό γάλα που προτιμάμε. Το ρυζόγαλο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες, σε μικρά ποτήρια καλά καλυμμένα με μεμβράνη ή σε αεροστεγές δοχείο.
Πηγή: jenny.gr

Δημοφιλή
Γαμήλιες χαρές στον ΣΥΡΙΖΑ - Με ποια βουλευτή παντρεύεται ο Γιάννης Ραγκούσης
Κρήτη: Νέα στοιχεία για τον εντοπισμό του 33χρονου γιατρού που αγνοείται από τις 7/12
Ηράκλειο: Ο ψευτοερευνητής προσπάθησε να «βοηθήσει» κι άλλους - Η εμπλοκή σε εξαφάνιση 75χρονης
Ηράκλειο: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού Γιάννη πατέρα ενός παιδιού
Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού στο Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις - Ντοκουμέντα από τις «κβαντικές συσκευές» του «ερευνητή»
Τραγωδία στα Χανιά: Τον βρήκαν νεκρό στην άκρη του δρόμου
Κρήτη: Οργισμένες αντιδράσεις για προσβλητικό βίντεο εις βάρος της Ραφαέλας
Αυτός είναι ο 22χρονος που κατηγορεί τον Μαζωνάκη για ανήθικες προτάσεις (βίντεο)
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο: Μαρτυρία «βόμβα» στο Cretaone - Εικονικές εταιρίες, παράνομες επιδοτήσεις και ασύλληπτα χρηματικά ποσά