Πως να την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα
Η ρώσικη σαλάτα δημιουργήθηκε από τον Γάλλο σεφ Lucien Olivier, ο οποίος το 1860 άνοιξε στη Μόσχα ένα πολυτελές εστιατόριο.
Από όλα τα φαγητά που σέρβιρε ο κόσμος λάτρεψε τη σαλάτα του, η οποία ήταν ένα μείγμα από ακριβά υλικά, όπως κρεατικά, κυνήγι, αστακός, χαβιάρι και λαχανικά, ανακατεμένα με μια ακαταμάχητη σάλτσα που έμοιαζε με μαγιονέζα. Βέβαια εκείνη την εποχή λίγοι είχαν το προνόμιο να τη γευτούν.
Με τα χρόνια όμως πήρε την εκλαϊκευμένη μορφή της και έγινε μία από τις πιο αγαπημένες σαλάτες των Ρώσων. Στην Ελλάδα είναι από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες και συνοδεύει τέλεια και το κρέας και το ψάρι.
Υλικά
250 γρ πατάτες
250 γρ καρότα
150 γρ αρακάς
2 βραστά αυγά
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
500 γρ μαγιονέζα
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για να μην χάσουν τη γεύση τους. Αφού ετοιμάσουμε τα λαχανικά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ενώνουμε σε ένα μπολ με τα δύο βραστά αυγά κομμένα σε μικρά κομμάτια και μια κονσέρβα τόνου. Τέλος προσθέσουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν σερβίρουμε για να πάρει τη γεύση, ακόμα καλύτερα την προηγούμενη μέρα.
Πηγή: Jenny.gr
Δημοφιλή
Ανήλικος αυτοκτόνησε με τη «βοήθεια» του ChatGPT
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί αυτές τις 4 συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν βαθιά ενσυναίσθηση
Απάτη ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβγαλαν πάνω από 15 εκατ. ευρώ με το ΑΦΜ των ΕΛΤΑ
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Σοκ στο Παρίσι: 17χρονος βίασε τουρίστρια σε θάμνο μπροστά στον Πύργο του Άιφελ
Βαρύ πένθος στo Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Κοκκίνης
Πλήθος πιστών τιμάει τη χάρη του Αγίου Φανουρίου στο Ηράκλειο - Δείτε φωτογραφίες