Ηράκλειο: 34oC

Συνταγή: Κρουασάν με σοκολάτα και μπανάνα βήμα βήμα

10.10.2024, 23:00

Αναλυτικά τα βήματα 

Ένα πανεύκολο σφολιατογλυκάκι με μόλις τρία υλικά, αφράτη ζύμη, σοκολάτα και μπανάνα.

10′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
Σύνολο: 25′

Υλικά

Κομμάτια: 15
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
6 κουτ. σούπας μερέντα
1 μπανάν

Διαδικασία

Για τα κρουασάν με μερέντα και μπανάνα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε τετραγώνου λίγη μερέντα.
Κόβουμε την μπανάνα σε 15 ροδέλες και ακουμπαμε από μία πάνω στη μερέντα.
Ενώνουμε τις άκρες κάθε τετραγώνου πάνω από την πραλίνα και την μπανάνα και τις ενώνουμε να κλείσουν.
Βάζουμε τα μαντηλάκια στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, και ψήνουμε για 13 – 15 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment