Ηράκλειο: 28oC

Συνταγή: Κρουασάν με σοκολάτα και μπανάνα βήμα βήμα

10.10.2024, 23:00

Αναλυτικά τα βήματα 

Ένα πανεύκολο σφολιατογλυκάκι με μόλις τρία υλικά, αφράτη ζύμη, σοκολάτα και μπανάνα.

10′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
Σύνολο: 25′

Υλικά

Κομμάτια: 15
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
6 κουτ. σούπας μερέντα
1 μπανάν

Διαδικασία

Για τα κρουασάν με μερέντα και μπανάνα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε τετραγώνου λίγη μερέντα.
Κόβουμε την μπανάνα σε 15 ροδέλες και ακουμπαμε από μία πάνω στη μερέντα.
Ενώνουμε τις άκρες κάθε τετραγώνου πάνω από την πραλίνα και την μπανάνα και τις ενώνουμε να κλείσουν.
Βάζουμε τα μαντηλάκια στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, και ψήνουμε για 13 – 15 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 λεπτά
Καιρός

Τι καιρό θα έχουμε αύριο στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

Σάλος στη Χαλκίδα: Απέλυσαν εργαζόμενη με κινητική αναπηρία – Σφοδρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Style

Τα παγωτά των ’80s που μας ξυπνούν αναμνήσεις σήμερα!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Κόσμος

Diddy: Δικαστική νίκη για τον μουσικό παραγωγό – Απορρίφθηκε αγωγή εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κρήτη

Θλίψη στο Λασίθι: «Έφυγε» ο Γιώργος Βελημβασάκης – Αύριο 28/8 το τελευταίο αντίο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ελλάδα

Κεφαλονιά: Σπείρα προσποιείται τους τεχνικούς που… μετρούν το ίντερνετ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ελλάδα

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Την επιμέλεια των παιδιών την αναλαμβάνει η θεία τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ηράκλειο

Μαρία Αντωνακάκη στο cretaone: «Η εστίαση λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Πηγαδάκια

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Κόσμος

Η Νιγηρία «κόβει» τις εξαγωγές καρυδιών – Πλήγμα στη βιομηχανία καλλυντικών

Διαβάστε περισσότερα