Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή: Οι απόλυτες κοτομπουκιές!

07.06.2025, 2:05

Αναλυτικά η συνταγή

Ετοιμάζουμε εύκολα τις πιο τρυφερές κοτομπουκιές με τις οδηγίες της σεφ, που τις βάζει σε άλμη και στο πανάρισμα προσθέτει και λίγη παρμεζάνα. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και μαγιονέζα σε μπολάκι.

15′ προετοιμασία
10′ τηγάνισμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25′

κοτοπουλο πανε gastronomos.gr

Υλικά

Μερίδες: 4
700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2-3 εκ.
3 αυγά
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. τριμμένη φρυγανιά
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την άλμη

40 γρ. αλάτι χοντρό
10 γρ. ζάχαρη
1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι

Διαδικασία

Άλμη

Για να φτιάξουμε κοτομπουκιές, αρχικά βράζουμε, σε ένα κατσαρολάκι, 500 ml νερό με τα υπόλοιπα υλικά σε δυνατή φωτιά, μέχρι το νερό να κοχλάσει δυνατά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το κοτόπουλο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες.

Πανάρισμα

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την άλμη και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο.
Σε άλλο βάζουμε το αλεύρι.
Και σε τρίτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από το μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το ¼ του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Tις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Πηγή: gastronomos.gr 

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα