Μια πανεύκολη συνταγή για πολύ νόστιμες πατάτες στον φούρνο
Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει, καθώς γίνονται χρυσές και τραγανές! Είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε τη συνταγή.
Υλικά
- 10 μικρές πατάτες κομμένες στα δύο
- 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 10 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες με τη φλούδα τους ή καθαρισμένες. Τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε λίγο, να χαραχτούν.
Βήμα 2ο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Βήμα 3ο
Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Τις σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μυστικό
Tα ακαθάριστα ψητά σκόρδα γίνονται γλυκά σαν κάστανο. Mε μια κίνηση φεύγει η φλούδα τους και επίσης –για όσους μισούν το σκόρδο– αφήνουν μόνο μια λεπτή γεύση στο φαγητό.
Πηγή: vita.gr

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τα ξημερώματα την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Ένας νεκρός από ανατροπή φορτηγού
Θρήνος στην Μεσαρά για τον 19χρονο στρατιώτη που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Ήταν γιός στελέχους του Λιμενικού
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των επιδοτήσεων - Πότε θα μπουν τα λεφτά
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό