Έτοιμη σε 10 λεπτά
Μια συνταγή που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι η σπιτική κέτσαπ, την οποία δημοσίευσε η διαιτολόγος Δήμητρα Παπαμίχου στο προφίλ της στο Instagram.
Αυτή η κέτσαπ θα συνοδεύσει τέλεια τις πατάτες σας και θα γίνει η ιδανική αλοιφή για τα σάντουιτς και τα τοστ σας.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 εβδομάδες ενώ οι θερμίδες είναι μόνο 15 ανά μια κουταλιά σούπας, αξίζει λοιπόν να τη δοκιμάσετε και θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά
- 400 γρ πελτέ ντομάτας
- 80 γρ χουρμάδες
- 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξύδι
- 1 κγ σκόρδο σε σκόνη
- 1κγ κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 γαρύφαλλο
- 1/4 κγ κανέλα
- 1/8 κγ πιπέρι καγιέν
- 1 κγ αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 8 με 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά βάζουμε το μείγμα μας σε ένα καλά καθαρισμένο βαζάκι, αφήνουμε να κρυώσει με ανοιχτό καπάκι και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο.

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τα ξημερώματα την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Θρήνος στην Μεσαρά για τον 19χρονο στρατιώτη που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Ήταν γιός στελέχους του Λιμενικού