Ηράκλειο: 14oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει για τις διαγραφές

28.10.2023, 7:12

Κανένα σχόλιο από Κασσελάκη για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Με πλειοψηφία 10-5, την παραπομπή στην Κεντρική Επιτροπή των υποθέσεων των Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της.

Σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας, παραπομπή στην Κ.Ε για έκφραση γνώμης γίνεται μόνο για την περίπτωση επιβολής των ποινών:

α) της αναστολής της κομματικής ιδιότητας μέχρι ένα έτος και β) της διαγραφής.

Πήγες της Κουμουνδούρου σχολίασαν ότι δεν τοποθετούνται επί εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων, πολλώ δε μάλλον πριν λάβουν επίσημα γνώση του σχετικού διαβιβαστικού εγγράφου της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Πρόσθεσαν δε, ότι σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν απαρέγκλιτα το Καταστατικό και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος.
Στην συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας έκριναν πως το μείζον εσωκομματικό ζήτημα (για τους Στέφανο Τζουμάκα, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα) δεν μπορεί να κριθεί στην εισήγηση του συγκεκριμένου οργάνου, μεταθέτοντας στην πράξη την ευθύνη στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι η Επιτροπή Δεοντολογίας όρισε σήμερα μεν μόνο τις 4 τριμελείς επιτροπές, αλλά ζητά την γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής, αποφεύγοντας τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας να τοποθετηθούν για τη διαγραφή ή μη των τεσσάρων στελεχών.