Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή: Ταλιατέλες με 4 τυριά

05.06.2025, 0:01

Τα υλικά και η εκτέλεση

Ταλιατέλες στο φούρνο με τυριά και κρέμα γάλακτος, αγαπημένο εύκολο φαγητό που ξετρελάνει όλη την οικογένεια!

Υλικά

Για τις ταλιατέλες στο φούρνο

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 150 γρ. εμένταλ
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 150 γρ. κασέρι
  • 150 γρ. μοτσαρέλα
  • 2 φέτ. μπέικον
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  • Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε μικρά καρέ.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό και το ψήνουμε να βγάλει το άρωμα του για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο και αρωματίζουμε για 1 λεπτό, έπειτα την αφαιρούμε.
  • Ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Για τα ζυμαρικά

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, δυο λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  • Στη συνέχεια τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν.
  • Περιχύνουμε με την αρωματισμένη κρέμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα