Ηράκλειο: 33oC

Ταλιατέλες με ψαρονέφρι σε σάλτσα κρέατος με λαχανικά

11.08.2024, 0:47

Ζυμαρικά με κρέας, ο καλύτερος και πιο απολαυστικός συνδυασμός!

Φανταστική συνταγή, για ένα πλούσιο πιάτο με ψαρονέφρι και ταλιατέλες, που γίνεται σε 15΄.

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμάχιο/ια ψαρονέφρι (300 γρ.)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλ. νερό ζεστό
  • 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Μπόλικο πιπέρι
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • Ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι
  • Πεκορίνο ή παρμεζάνα

Ταλιατέλες με ψαρονέφρι

  • Ξεκινάμε το ψαρονέφρι με ζυμαρικά, καθαρίζοντας και κόβοντας το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες.
  • Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 3΄-4΄.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε για 2-3′.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τριμμένο καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄.
  • Προσθέτουμε το ζεστό νερό ή λευκό ξηρό κρασί.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
  • Αραιώνουμε το γιαούρτι σε μπολ με λίγη από την σάλτσα.
  • Περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι.
  • Έχουμε βράσει τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6′.
  • Έτσι όπως στάζουν, τις ρίχνουμε µε τσιμπίδα στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2΄.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: