Ηράκλειο: 16oC

Τάρτα με αυγό και καπνιστό σολομό

16.06.2024, 3:29

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο

Αν ψάχνετε για μια νόστιμη συνταγή για brunch, αυτή είναι η ιδανική επιλογή. Η έτοιμη σφολιάτα είναι ο απόλυτος σύμμαχος στην κουζίνα, κάνοντας ακόμα και έναν ερασιτέχνη μάγειρα να φαίνεται επαγγελματίας.

Σε αυτή τη συνταγή, ένα τετράγωνο σφολιάτας ψήνεται μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως βάση για την τάρτα. Αφράτα αυγά, καπνιστός σολομός και μια γενναιόδωρη στρώση από κρέμα με σχοινόπρασο τοποθετούνται πάνω στην τραγανή ζύμη. Φαίνεται σαν εκλεκτό πιάτο για brunch, αλλά στην πραγματικότητα θα το κατατάξετε στις συνταγές “αστραπή”.

Συμβουλή από επαγγελματία: Είναι σημαντικό να τρυπήσετε τη ζύμη με ένα πιρούνι πριν το ψήσιμο, για να μην φουσκώσει πολύ.

Υλικά

  •  2 μεγάλα κρεμμυδάκια
  • 80 γραμμάρια κρέμα fraiche
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν επιπλέον για τα αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν επιπλέον για τα αυγά
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 500 γραμμάρια σφολιάτα
  • 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 115 γραμμάρια καπνιστός σολομός

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Ψιλοκόψτε τα λευκά και τα ανοιχτόχρωμα πράσινα τμήματα των κρεμμυδιών. Κόψτε τις σκούρες πράσινες κορυφές σε λωρίδες και κρατήστε τις στην άκρη. Ανακατέψτε τα λευκά και ανοιχτόχρωμα πράσινα τμήματα των κρεμμυδιών, την κρέμα fraiche, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε 1 αυγό. Ανοίξτε τη σφολιάτα σε ένα τετράγωνο 28 εκατοστών σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Μεταφέρετε τη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Διπλώστε προς τα πάνω 1,5 εκατοστό περίπου από τη σφολιάτα σε κάθε άκρη για να δημιουργήσετε ένα υπερυψωμένο περίγραμμα. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε 0,5 εκατοστό από τη σφολιάτα και στις 4 πλευρές και χαράξτε ελαφρά τη σφολιάτα κατά μήκος του περιγράμματος. Κάντε τρύπες σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι. Αλείψτε την με το χτυπημένο αυγό.
  3. Ψήστε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, 10 έως 12 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  4. Απλώστε το μείγμα κρέμας πάνω στην κρύα σφολιάτα, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω αν είναι φουσκωμένη. Σπάστε τα υπόλοιπα 4 αυγά στην τάρτα, 1 σε κάθε γωνία. Πασπαλίστε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε μέχρι να σφίξουν πλήρως τα ασπράδια των αυγών και να είναι ακόμα ρευστοί οι κρόκοι, για 12 έως 15 λεπτά.
  5. Τοποθετήστε τον καπνιστό σολομό γύρω από τα αυγά. Γαρνίρετε με τις κορυφές των κρεμμυδιών που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ψητός σολομός με ντομάτες, ελιές και σκόρδο

Συνταγή για πίτσα καπρέζε

Κριθαράκι με μανιτάρια και κολοκυθάκια

πριν από 2 ώρες
Υγεία

Ποιο πασίγνωστο εμβόλιο μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» κατά του εμφράγματος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Υγεία

Νέα έρευνα: Η εφηβεία διαρκεί μέχρι τα 32 έτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Αθλητικά

Σαρωτικός Παναθηναϊκός AKTOR: «Εξαφάνισε» την Παρτιζάν και την τελείωσε με το 91-69

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Αμυντικά

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι πρώτες γυναίκες έφεδροι αξιωματικοί στα Ειδικά Προγράμματα Θητείας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Κόσμος

Σοκ στη Βρετανία: Της έσπασε τον λαιμό όταν προσπάθησε να τον εγκαταλείψει – Παλεύει για τη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Καιρός

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα αύριο 26/11 – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κρήτη

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ελλάδα

Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Πάτρας – Ένας τραυματίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Στέλνει τον Γουίτκοφ στη Μόσχα για συνάντηση με τον Πούτιν

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →