Ηράκλειο: 20oC

Τάρτα νηστίσιμη, με σπαράγγια και ντοματίνια

05.04.2025, 14:59

Νηστίσιμη και υγιεινή συνταγή

Νηστίσιμη, υγιεινή και πολύ χορταστική τάρτα με σπαράγγια, ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά.

Υλικά

Βάρος: για ταρτιέρα 23 εκ.

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 70 ml χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • οι τρυφερές κορφές από 2 ματσάκια σπαράγγια
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας, ψιλοκομμένα (εναλλακτικά βάζουμε φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι ή λουίζα)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ντοματίνια Πηγή: freepik

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να ετοιμάσουμε την τάρτα με σπαράγγια βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  2. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια.
  3. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ το αλεύρι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τα χέρια (ή με το ειδικό εξάρτημα για ζύμες, τον γάντζο) για περίπου 10 λεπτά ή
  4. μέχρι η ζύμη να γίνει λεία, απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
  5. Τη λαδώνουμε, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Την ξαναζυμώνουμε, την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για ακόμη 20 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Λαδώνουμε ελαφρώς μια ταρτιέρα.
  8. Σε καθαρή και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκ. και την απλώνουμε στην ταρτιέρα καλά, να καλυφθούν και τα τοιχώματα.

Γέμιση + Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια και τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο και τη μαντζουράνα (ή όποιο μυρωδικό επιλέξουμε).
  3. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης πάνω στη ζύμη, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει η τάρτα.
  4. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
  5. Στη συνέχεια, κόβουμε την τάρτα σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Κορωπί: Αποσωληνώθηκε η 40χρονη μητέρα που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Αθλητικά

Το σκοτεινό πρόσωπο του NBA – Μαφιόζικο κύκλωμα με ρίζες στη Cosa Nostra πίσω από τα στημένα παιχνίδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ελλάδα

Άγριος ξυλοδαρμός 30χρονου στον Ωρωπό – Τον σφυροκόπησαν μέσα στην επιχείρησή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Και δεύτερη προφυλάκιση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στη φυλακή 53χρονη κατηγορούμενη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Style

Γιώργος Τσαλίκης για Μπέο: «Σε μια άλλη πραγματικότητα θα το άξιζε ένα βρωμόξυλο»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Υγεία

Νέα μελέτη-σοκ: Μία στις πέντε ουρολοιμώξεις προέρχεται από μολυσμένο κρέας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Κρήτη

Φωτιά σε μηχανάκι στο Ρέθυμνο – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Ελλάδα

Τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας: ΙΧ βγήκε εκτός πορείας και ανετράπη (Φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Κόσμος

Αιματοκύλισμα σε πάρτι του Halloween στη Βόρεια Καρολίνα – Δύο νεκροί και επτά σε κρίσιμη κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Κόσμος

Παρ΄ολίγον τραγωδία στο Στρασβούργο: 8χρονος εγκλωβίστηκε κάτω από τραμ – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →