Ηράκλειο: 12oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Τάρτα νηστίσιμη, με σπαράγγια και ντοματίνια

05.04.2025, 14:59

Νηστίσιμη και υγιεινή συνταγή

Νηστίσιμη, υγιεινή και πολύ χορταστική τάρτα με σπαράγγια, ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά.

Υλικά

Βάρος: για ταρτιέρα 23 εκ.

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 70 ml χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • οι τρυφερές κορφές από 2 ματσάκια σπαράγγια
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας, ψιλοκομμένα (εναλλακτικά βάζουμε φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι ή λουίζα)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ντοματίνια Πηγή: freepik

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να ετοιμάσουμε την τάρτα με σπαράγγια βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  2. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια.
  3. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ το αλεύρι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τα χέρια (ή με το ειδικό εξάρτημα για ζύμες, τον γάντζο) για περίπου 10 λεπτά ή
  4. μέχρι η ζύμη να γίνει λεία, απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
  5. Τη λαδώνουμε, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Την ξαναζυμώνουμε, την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για ακόμη 20 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Λαδώνουμε ελαφρώς μια ταρτιέρα.
  8. Σε καθαρή και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκ. και την απλώνουμε στην ταρτιέρα καλά, να καλυφθούν και τα τοιχώματα.

Γέμιση + Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια και τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο και τη μαντζουράνα (ή όποιο μυρωδικό επιλέξουμε).
  3. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης πάνω στη ζύμη, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει η τάρτα.
  4. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
  5. Στη συνέχεια, κόβουμε την τάρτα σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 3 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η Λεωφόρος Κνωσού έγινε… Λεωφόρος των Αστεριών – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

Περιστατικό άγριας βίας στην Θεσσαλονίκη: 29χρονος εμβόλισε πατίνι και γρονθοκόπησε τον 28χρονο οδηγό του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Θρήνος για τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού Κωνσταντίνου πατέρα τριών μικρών παιδιών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Τραγωδία με βρέφος: Μπέμπα μου ξυπνά φώναξε ο πατέρας – «Ξυπνήσαμε και τη βρήκαμε παγωμένη»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ελλάδα

Σέρρες: Επιτέθηκαν σε 55χρονη και της έκλεψαν τσάντες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Κρήτη

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στα Χανιά: Η απάντηση του ΕΟΔΥ – Τι λέει για το κρούσμα, το σχολείο και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ελλάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτά είναι τα πρόσωπα που κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Οικονομία

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι σήμερα η πληρωμή – Τι ισχύει για όσους δεν το πάρουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ταξίδια

Μόνο με νέες ταυτότητες τα ταξίδια στην ΕΕ από το καλοκαίρι του 2026

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Αθλητικά

Χανιά: Κούκι και Χαμέντ μιλούν για τον αγώνα με τη Μαρκό

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →