Ηράκλειο: 32oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

«Task force» στα σχολεία για την αντιμετώπιση της βίας – Τι θα ισχύσει

20.10.2023, 8:30

Η task force θα είναι μια εξειδικευμένη τετραμελής ομάδα ειδικών που αναμένεται να δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία

Στόχος της ομάδας «Task Force» είναι να ενημερώνει άμεσα την εκπαιδευτική κοινότητα για το πώς πρέπει να δράσει για τα ζητήματα βίας στα σχολεία, όπως προανήγγειλε σε συνέντευξή της η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται μια Ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα όπου μέσω αυτής θα γίνονται αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας και η ομάδα των ειδικών θα εξετάζει τις καταγγελίες που θα λαμβάνονται, θα εποπτεύει και όταν κρίνεται αναγκαίο θα πραγματοποιεί και επιτόπιες επισκέψεις. Επίσης, όπως είπε η κα Μιχαληλίδου μιλώντας στο εκπαιδευτικό σάιτ alfavita.gr θα υπάρχουν συγκεκριμένα ,λεπτομερή, πρωτόκολλα, δηλαδή ποιος θα καταγράφει, τι θα καταγράφει, πώς θα χρησιμοποιείται η καταγεγραμμένη πληροφορία κτλ.

Η κ. Μιχαηλίδου προανήγγειλε επίσης την αλλαγή στον τρόπο καταγραφής των κενών στα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά, μέσω ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, με μια πλήρη αντικειμενική καταγραφή που θα επιταχύνει τις διαδικασίες και σαφώς θα μειώσει την ταλαιπωρία των παιδιών. Σύμφωνα με την ίδια, την επόμενη τετραετία θα γίνουν 4.000-5.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ανά έτος.

Τέλος, σχετικά με τη Γ’ φάση προσλήψεων η Υπουργός ανέφερε πως «θα έχουμε τη μεγαλύτερη κάλυψη σε ό,τι αφορά στα στελέχη της ειδικής αγωγής».