Ηράκλειο: 21oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Τέμπη: Ζωντανά η εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

03.04.2024, 20:06

Έπειτα από πρωτοβουλία της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Κουντουρά

Νέα εκδήλωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 57 άνθρωποι, πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση έχει σκοπό να εξετάσει τις συστηματικές αποτυχίες και τις ελλείψεις στη σιδηροδρομική ασφάλεια, ενώ στοχεύει και στη σε βάθος ενημέρωση των ευρωπαϊκών θεσμών για την υπόθεση αυτή, ώστε να διερευνηθούν τρόποι για να εξασφαλιστεί θεσμικά η διαφάνεια, η λογοδοσία και η δικαιοσύνη. Το τραύμα του εγκλήματος των Τεμπών δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη, εξακρίβωση των αιτιών και απόδοση ευθυνών.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης και πρόεδρος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος Μαρία Καρυστιανού ,«Τέμπη 2023» θα συμμετάσχει και θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η εκδήλωση «Σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια» θα πραγματοποιηθεί έπειτα από πρωτοβουλία της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Καρυστιανού θα ζητήσει από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να εμπλακούν περισσότερο στην έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να επιταχυνθεί η έρευνα.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ζητήσει από την Κομισιόν να διεξάγει τη δική της ανεξάρτητη έρευνα, καθώς επίσης από την επικεφαλής της Επιτροπής Μεταφορών της Ευρωβουλής, που θα είναι παρούσα στην εκδήλωση, να συζητήσει το θέμα της ασφάλειας των ελληνικών τρένων με τη μορφή του κατ’ επείγοντος.

Επιπλέον, θα ζητήσει να ελεγχθούν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Καραμανλής, καθώς επίσης και το φερόμενο μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας, αλλά και οι μονταρισμένες συνομιλίες των στελεχών του ΟΣΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης για Golden Visa: «Είναι ντροπή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»