Ηράκλειο: 23oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Τι θα συμβεί εάν δεν ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία πτήσης στο αεροπλάνο;

14.04.2024, 19:41

Γιατί η λειτουργία πτήσης είναι απαραίτητη

Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία πτήσης, το τηλέφωνο σταματά να λαμβάνει ραδιοσήματα που μας επιτρέπουν να λάβουμε ή να στείλουμε μηνύματα, να πραγματοποιήσουμε κλήσεις, να διαβάσουμε τα email ή να πλοηγηθούμε στο διαδίκτυο. Βέβαια όσα δεδομένα και πληροφορίες είχαν φορτώσει πριν την ενεργοποίηση της λειτουργίας εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα. Το ίδιο ισχύει για έγγραφα, παιχνίδια, μουσική ή ταινίες που μπορεί να έχουμε αποθηκεύσει στην συσκευή μας.

«Με απλά λόγια η λειτουργία πτήσης μετριάζει τυχόν παρεμβολές σε ευαίσθητα συστήματα του αεροπλάνου», σύμφωνα με πιλότο αεροπορικής εταιρείας. Πρόκειται για τα συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης που χρησιμοποιούν ραδιοασυχνότητες που εκπέμπονται από το έδαφος. Τα συστήματα είναι ευάλωτα καθώς ίδιες συχνότητες χρησιμοποιούνται από κινητά και τάμπλετ.

Τι θα γίνει αν δεν το ενεργοποιήσουμε

Αν ξεχάσουμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργίας πτήσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα φέρουμε και την καταστροφή. Ωστόσο καλό είναι να μην υπάρχει χαλαρότητα καθώς αν όλο και περισσότεροι επιβάτες κατά λάθος ή συνειδητά δεν βάζουν το κινητό τους σε λειτουργία πτήσης τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να προκληθεί κάποιο πρόβλημα.

Οι πιλότοι μπορεί να λάβουν λανθασμένα σήματα για το υψόμετρο που βρίσκεται το αεροπλάνο του από τα σήματα 5G των συσκευών. Μια ανοιχτή συσκευή σε συνδυασμό με το κακό τάιμινγκ θα μπορούσαν να έχουν τραγικές συνέπειες.

πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός 61χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Αεροδρόμιο Σητείας: «Έρχονται» επιπλέον πτήσεις και μεγαλύτερα αεροσκάφη για το Πάσχα

Φαράγγι της Σαμαριάς: Συνεχίζεται η «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς

ΠΑΓΝΗ: Πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου