Δείτε τη συνταγή
Η φέτα μισολιώνει και δένει με το ελαιόλαδο σε αυτή την απλή αλλά πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά. Μεζές περιωπής στο άψε σβήσε!
10′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 6
1.200 γρ. χοιρινός λαιμός, χωρίς κόκαλο, σε κομμάτια των 2 εκ.
χυμός από 1 λεμόνι
550 γρ. φέτα, κατά προτίμηση Αγράφων, κομματιασμένη με το χέρι σε μέτρια ακανόνιστα κομμάτια
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για την χοιρινή τηγανιά με φέτα, ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κρέας και νερό τόσο ώστε μόλις να το καλύψει.
Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-12 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μείνει ελάχιστο νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι το κρέας να ροδίσει ωραία, αλλά να είναι τρυφερό αν το τρυπήσουμε με το πιρούνι.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί από το κρέας.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μισολιώσει και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά