Ηράκλειο: 33oC

Τηγανιά με πιπεριές Φλωρίνης

24.12.2024, 0:01

Μεζές απλός, αλλά μερακλίδικος

Φρυγανίστε και μερικές φέτες καλού προζυμένιου ψωμιού και σερβίρετε μαζί, για νόστιμες βουτιές.

Υλικά
Μερίδες: μεζές για 6-8 άτομα

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες, ξεφλουδισμένες και ολόκληρες (για ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπνιστές πιπεριές από βάζο, καλά στραγγισμένες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

  • Για την τηγανιά με πιπεριές Φλωρίνης, ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  • Αλατίζουμε και ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε καλά, μετριάζουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: gastronomos.gr