Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Το ΕΚΑΒ εκπαιδεύεται στις αεροδιακομιδές (φωτογραφίες και βίντεο)

13.12.2023, 10:30

Η τετραήμερη εκπαίδευση στο Ηράκλειο ξεκίνησε το πρωί

Οι εργαζομένων του ΕΚΑΒ, όλων των επίμαχων ειδικοτήτων, ιατρών, νοσηλευτών και πληρωμάτων ασθενοφόρων, θα λάβουν μέρος στην πρακτική εκπαίδευση σε όλη την Κρήτη, αρχής γενομένης για το νησί από το Ηράκλειο, με στόχο τόσο την δική τους ασφάλεια όσο και των ασθενών.

 

Δηλώσεις κατά σειρά εμφάνισης : Μανόλης Βολτυράκης – αξιωματικός αεροπορίας ε.α, Γιώργος Σωτηρόπουλος – διασώστης, υπτάμενος διασώστης, Νίκος Καλογιαννάκης – πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Κρήτης. 

Είναι η πρώτη φορά που αντίστοιχο πρόγραμμα εκπαίδευσης πραγματοποιείται στην Ελλάδα, και έρχεται να καλύψει μία σημαντική ανάγκη ενόψει και της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας στη χώρα με την έρευνα και διάσωση με εναέρια μέσα.

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ: «Ένα σημαντικό κενό που αφορά στην ασφάλεια των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ που προσέγγισαν στη διαδικασία των αεροδιακομιδών τα πτητικά μέσα, όπως τα ελικόπτερα χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και την εκπαίδευση για τον πώς θα πρέπει να το κάνουν, καλύπτει το επιδοτούμενο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ που εξασφάλισε και υλοποιεί πανελλαδικά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΕΚΑΒ.»