Ηράκλειο: 25oC

Το εκλεκτό, νηστίσιμο φαγητό που κάνει τους τουρίστες να γλείφουν τα δάχτυλά τους

18.04.2025, 7:29

Πρόκειται για τα τσιγαρέλια… ένα μοναδικό έδεσμα

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που μυρίζει πόλη σε αρκετά δρομάκια του. Η αύρα, η ατμόσφαιρα είναι σαν ένα συμπίλημα.

Αυτό το νησί είναι ένα μέρος που μπορεί να γιάνει και τις δύο νόσους ενός Αθηναίου. Οποιουδήποτε Αθηναίου, αλλά περισσότερο του πιο δύσκολου. Μιλάμε για ένα νησί που έχει 100 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους πάνω κάτω. Έχει ολάνθιστα σοκάκια και αφθονία σε επιλογές διασκέδασης. Εστιατόρια προφανώς. Πολλά. Με πολλούς σεφ υψηλών προδιαγραφών. Έχει όμως και καλό παραδοσιακό φαγητό, που μπορείς να φτιάξεις μόνος με ελάχιστα χρήματα. Όπως το περίφημο τσιγαρέλι…

Μια από τις πιο γνωστές συνταγές που θα συναντήσετε εάν επισκεφθείτε το νησί της Κέρκυρας είναι τα τσιγαριαστά χόρτα ή τσιγαρέλια όπως τα αποκαλούν στο νησί. Πρόκειται για διάφορα άγρια χόρτα τα οποία τρώγονται στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια κυρίως της Σαρακοστής, αλλά και ολόκληρο τον χρόνο. Επίσης, ειδικά το καλοκαίρι που το νησί είναι γεμάτο τουρίστες, τα τσιγαρέλια αποτελούν εκλεκτό και περιζήτητο έδεσμα.

Η συνταγή είναι αρκετά πικάντικη και οι ρίζες της βρίσκονται στο μακρινό παρελθόν όταν οι Κερκυραίοι χωρικοί, μη έχοντας τι άλλο να φάνε, μάζευαν άγρια χόρτα από τα χωράφια τους και για τον εμπλουτισμό της γεύσης τους, συνήθιζαν να τα τρώνε με την προσθήκη μπόλικης κόκκινης πάπρικας, για αυτό άλλωστε αποκαλείται και φαγητό των φτωχών. Η Κέρκυρα άλλωστε φημίζεται για τα αγριολάχανα που μπορεί κανείς να συλλέξει, ειδικά στα χωριά του νησιού καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αγριολάχανα, η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα χόρτα όπως σέσκουλα, σπανάκι, αλλά και άλλα. Ένα πεντανόστιμο φαγητό, σχεδόν… τσάμπα που ξετρελαίνει μικρούς, μεγάλους και τουρίστες! Απολαύστε το!

Πηγή: menhouse.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα