Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Το κοινό λάθος που κάνουμε αν κοιμόμαστε στο πλάι

16.05.2024, 0:23

Πώς μπορούμε να το διορθώσουμε

Παρόλο που, γενικά, δεν υπάρχει μια ιδανική στάση ύπνου για όλους, το 60% των ενηλίκων προτιμούν να κοιμούνται στο πλάι, σύμφωνα με το ίδρυμα Sleep Foundation. Σε αυτή την περίπτωση όμως ίσως κάνουμε ένα λάθος που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνάμε με πόνους στο σώμα, ακόμα και να προκαλέσει τραυματισμούς ή να επιδεινώσει ήδη υπάρχοντες.

Όπως επισημαίνουν η ψυχολόγος Dr Janet Kennedy και ο χειροπράκτης Dr. David Lask, είναι καθοριστικής σημασίας η επιλογή ενός μαξιλαριού που προσφέρει σωστή υποστήριξη στο κεφάλι και στο λαιμό ώστε να ευθυγραμμίζονται με τη σπονδυλική στήλη. H Dr Kennedy συστήνει ένα μαξιλάρι που είναι πιο πυκνό στην περιοχή του λαιμού και πιο μαλακό στο κεφάλι.

Το ιδανικό πάχος, όπως προσθέτει ο Dr. Lask, είναι 5-6 εκατοστά – ο ίδιος συμπληρώνει ότι τα μεγαλύτερα «προκαλούν μια κάμψη στο λαιμό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα».

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα μαξιλάρια για έξτρα υποστήριξη στο σώμα, όπως κάτω από τα γόνατα, που κρατούν ευθυγραμμισμένη τη μέση.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν υπάρχει ένα ιδανικό μαξιλάρι για όλους, καλό είναι να δοκιμάσουμε προηγουμένως αυτό που σκεφτόμαστε να βάλουμε στη δική μας ρουτίνα ύπνου.

Σημασία έχει, τέλος, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το μαξιλάρι, οπότε αναζητάμε υλικά πιο δροσερά ή με θερμορυθμιστικές ιδιότητες αφού, όπως εξηγεί η Dr Kennedy, η θερμοκρασία του κεφαλιού είναι πραγματικά σημαντική για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κορμού: «Αν το κεφάλι ζεσταίνεται, θα ανεβεί συνολικά η θερμοκρασία του σώματος και θα επηρεάσει την ποιότητα ύπνου. Είναι σημαντικό λοιπόν να κρατάτε το κεφάλι δροσερό στη διάρκεια της νύχτας».

Πηγή: marieclaire.gr

Διαβάστε επίσης:

Δέσποινα Βανδή για την πρόταση γάμου του Μπισμπίκη: «Θα χαμογελάσω και θα φύγω»