Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Το λιμάνι στη Βαλτιμόρη μπορεί να ανοίξει μέχρι τέλη Μαΐου

14.04.2024, 22:59

Στη μάχη της αποκατάστασης και ο στρατός 

Tο λιμάνι της Βαλτιμόρης μπορεί να επαναλειτουργήσει μέχρι το τέλος Μαΐου, αφού ένα κανάλι περιορισμένης πρόσβασης έχει σχεδόν διανοιχθεί για την κυκλοφορία ορισμένων πλοίων στα τέλη του μήνα, δήλωσε το Σώμα Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού.

Το πρώτο επίσημο χρονοδιάγραμμα από την επιχείρηση καθαρισμού αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αμερικανικού στρατού την Πέμπτη, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Βαλτιμόρη.

Τα προβλήματα μετά το ατύχημα 

Η μεγαλύτερη θαλάσσια πύλη της χώρας για την εισαγωγή αυτοκινήτων, φορτηγών και αγροτικού εξοπλισμού έκλεισε επ’ αόριστον μετά την σύγκρουση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key στις 26 Μαρτίου, δυστύχημα που κόστισε τις ζωές έξι ατόμων, οδήγησε στην κατάρρευση της γέφυρας και εγκλώβισε ορισμένα πλοία στις αποβάθρες, ενώ ανάγκασε άλλα να εκτραπούν προς διαφορετικά λιμάνια.

Σύμβουλοι του Λευκού Οίκου τηλεφώνησαν σε μεγάλους εργοδότες της Βαλτιμόρης, συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com Inc. και Home Depot Inc. για να τους ενθαρρύνουν να μην προχωρήσουν σε απολύσεις.

Επί ποδός και ο στρατός

Το άνοιγμα ενός περάσματος πλάτους 85 μέτρων και βάθους 10,5 μέτρων θα διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες, όπως ανέφερε το Σώμα Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού, περιγράφοντας το προσωρινό σχέδιο.

Η αποκατάσταση του αρχικού, προσωρινού διαύλου, πλάτους 213 μέτρων και βάθους 15 μέτρων αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου.

πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός 61χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Αεροδρόμιο Σητείας: «Έρχονται» επιπλέον πτήσεις και μεγαλύτερα αεροσκάφη για το Πάσχα

Φαράγγι της Σαμαριάς: Συνεχίζεται η «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς

ΠΑΓΝΗ: Πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου