Γίνεται με 1 κεσεδάκι γιαούρτι
Δείτε την συνταγή και τα μυστικά για την πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για αφράτο κέικ με γιαούρτι. Γίνεται με 1 κεσεδάκι γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά τα μετράς μέσα σε αυτό το κεσεδάκι.
Υλικά
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κεσεδάκια του γιαουρτιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι ή πορτοκάλι
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για τη φόρμα
- 3½ κεσεδάκια του γιαουρτιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ. γλυκού κακάο (προαιρετικά)
- 1 χούφτα καρύδια σπασμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση – Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κέικ με γιαούρτι, αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολάκι, για να έχουμε πρόχειρο το κεσεδάκι του και να μπορούμε να μετρήσουμε με αυτό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με μίξερ ή με το σύρμα χειρός, να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, ώστε το αλεύρι να ενσωματώνεται σταδιακά.
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε δίχρωμο κέικ, μισό λευκό και μισό σοκολατένιο, αδειάζουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ και το ανακατεύουμε με το κακάο μέχρι να πάρει ένα βαθύ σοκολατένιο χρώμα (ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα κακάο).
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε και τα καρύδια στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα και αδειάζουμε το μείγμα μας.
- Αν φτιάξαμε το μισό μισό, βάζουμε πρώτα λίγο από το λευκό, έπειτα λίγο από το σοκολατένιο και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για περίπου 50 λεπτά και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε το κέικ με γιαούρτι να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Μυστικά για το πιο νόστιμο κέικ με γιαούρτι
Η κυρία Ρέντουλα, που μας έδωσε τη συνταγή, το κάνει όλο με το χέρι για να έχει καλύτερη αίσθηση των υλικών. Ανακατεύει υπομονετικά μέχρι να αισθανθεί ότι έχουν λιώσει οι κόκκοι της ζάχαρης και να δει ότι έχει ασπρίσει και αφρατέψει το βούτυρο.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβόλησε τη γυναίκα του στο κεφάλι και αυτοκτόνησε
Έφοδος της Αστυνομίας σε gay party - Συνελήφθησαν 12 άντρες
Ηράκλειο: Η Δικαιοσύνης αποχαιρετά τη «σιδηρά κυρία» της
Ταϊλάνδη: 35χρονη έκανε σεξ με βουδιστές μοναχούς, τράβηξε βίντεο και τους εκβίαζε ζητώντας εκατομμύρια ευρώ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κρητικός έπαιρνε 380.000 ευρώ ετησίως επί 5 χρόνια για στρέμματα που δήλωνε σε... Γράμμο και Βόιο
Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά - Στο νοσοκομείο 26χρονος οδηγός μηχανής
ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «σύστημα Αυγενάκη» έφαγε πάνω από 6 εκατ. ευρώ - Αποκαλυπτικοί διάλογοι με... «φραπέ»
Ρέθυμνο: Σοβαρό τροχαίο στον κόμβο της Επισκοπής – Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων
Σοκ στα Χανιά: Χτύπησε τη σύζυγό του με μαγκούρα στη πλατεία του χωριού και την... έστειλε στο νοσοκομείο