Ηράκλειο: 27oC

Τορτίγια με πατάτες, η περίφημη ισπανική ομελέτα

28.06.2025, 16:36

Πεντανόστιμη συνταγή

Μια συνταγή τόσο απλή, αλλά και τόσο δύσκολη να τελειοποιήσει κανείς. Η τορτίγια πρέπει να είναι ελαφριά, η πατάτα σφιχτή, τα κρεµµύδια µόνο µια ιδέα καραµελωµένα και τα αυγά µαγειρεµένα τόσο ώστε να δένουν όλο το πιάτο, αλλά όχι περισσότερο.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  • 500 γρ. πατάτες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε φέτες 1 εκ.
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
  • 6 αυγά
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τορτίγια με πατάτες, αρχικά βάζουμε, σε µια µεγάλη κατσαρόλα, τις πατάτες και σκεπάζουµε µε κρύο νερό.
  2. Στη συνέχεια, βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Τις σουρώνουµε και τις βάζουµε στην άκρη.
  4. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου 28-30 εκ. ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά.
  5. Ρίχνουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και σοτάρουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι.
  6. Βάζουµε τις πατάτες και τον µαϊντανό και ανακατεύουµε.
  7. Μαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά, πιέζοντας ελαφρώς τις πατάτες να γίνει ίσια η επιφάνεια.
  8. Σε ένα µπολ χτυπάµε µε πιρούνι τα αυγά µε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
  9. Ρίχνουµε το όλον πάνω στις πατάτες.
  10. Σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή µέχρι να δέσει η οµελέτα.
  11. Σερβίρουµε, την τουρτίγια με πατάτες, σε πιατέλα ή κατευθείαν από το τηγάνι.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα