Ηράκλειο: 33oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Τούρκος διακινητής μεταναστών καταδικάστηκε σε 268 χρόνια κάθειρξη!

30.05.2024, 10:36

Tο δικαστήριο επέβαλε στον 47χρονο Τούρκο συνολική ποινή κάθειρξης 268 ετών και φυλάκιση 5 μηνών

«Βαριά» ποινή επέβαλε το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 47χρονο Τούρκο για τη μεταφορά με ιστιοφόρο σκάφος 65 αλλοδαπών πέρυσι το καλοκαίρι στη Λέρο, ενώ αθωώθηκαν για τη μεταφορά οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, το δικαστήριο επέβαλε στον 47χρονο Τούρκο συνολική ποινή κάθειρξης 268 ετών και φυλάκιση 5 μηνών (εκτιτέα τα 20 έτη) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 2.121.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ένας 38χρονος επίσης Τούρκος ο οποίος αθωώθηκε, ενώ ένοχη κρίθηκε 32χρονη από την Τουρκία για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ με τριετή αναστολή.

Οι τρεις συλληφθέντες άρχισαν να απασχολούν τη δικαιοσύνη μετά την προανάκριση που έκανε το προσωπικό του Λιμεναρχείου Λέρου, οπότε και συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν για τα αδικήματα της διακίνησης παράνομων μεταναστών τρίτων χωρών στη χώρα μας, έκθεση και εγκληματική οργάνωση.

Ωστόσο τελικά προχθές (28/5) δικάστηκαν για:

  • Παράνομη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών εκ κερδοσκοπίας με κίνδυνο για άνθρωπο.
  • Συνέργεια σε παράνομη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών εκ κερδοσκοπίας με κίνδυνο για άνθρωπο.
  • Παράνομη επανείσοδο στη χώρα.
  • Παράνομη είσοδο στη χώρα

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος όλα ξεκίνησαν στις 19 Ιουνίου 2023 όταν ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112», για παροχή συνδρομής σε ιστιοφόρο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Α.Θ.), τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. , το Φ/Γ πλοίο «ΡΙΖΗΜΑ» σημαίας Ρωσίας, καθώς και πολεμικό πλοίο ξένης σημαίας.

Το Ι/Φ σκάφος «TEUTA» σημαίας Γερμανίας εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ οι 68 επιβαίνοντες περισυλλέχτηκαν από το «ΡΙΖΗΜΑ» και μεταφέρθηκαν στο αγκυροβόλιο της Καλύμνου. Στη συνέχεια, οι εν λόγω αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στο Π.Α.Θ. Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι «Λακκί» της Λέρου.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 38, 47 και 32 ετών ως διακινητές των υπολοίπων από την Τουρκία στην Ιταλία, εκ των οποίων, δύο άνδρες και μια γυναίκα, η οποία προφασιζόμενη τη σύντροφο ενός εκ των υπολοίπων διακινητών, προσπαθούσαν να μην γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές. Οι συλληφθέντες διώκονται, για παράβαση των άρθρων 29 και 30 του Ν. 4251/14 (διακίνηση), καθώς και των άρθρων 306 (έκθεση) και 187 (εγκληματική οργάνωση) του Π.Κ.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας: Τι σχύει για πληρωμή με τον μήνα στα οχήματα με ακινησία