Ηράκλειο: 33oC

Τραγανά τηγανητά ραβιόλια

25.12.2024, 0:01

Εύκολα… στην στιγμή!

Τα έτοιμα ραβιόλια με τυρί που βρίσκουμε στην αγορά τα περνάμε από φρυγανιά, τα τηγανίζουμε, να τραγανίσουν, και τα σερβίρουμε με κέτσαπ – τα παιδιά θα τα λατρέψουν.

Υλικά
Μερίδες: 4-6

  • μπόλικο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 500 γρ. φρέσκα ραβιόλια με τυρί (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) έτοιμη σάλτσα πέστο ή κέτσαπ (ό,τι αρέσει στα παιδιά)

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τα τραγανά τηγανητά ραβιόλια, βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια μέτρια βαθιά κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά.
  • Περνάμε τα ραβιόλια ένα ένα πρώτα από την κρέμα γάλακτος, τινάζουμε απαλά και μετά τα περνάμε από τη φρυγανιά.
  • Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Στραγγίζουμε τα τηγανητά ραβιόλια σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα πέστο ή κέτσαπ.

Πηγή: gastronomos.gr