Ηράκλειο: 29oC

Τραγανή πίτσα 4 τυριά µε καραµελωµένα κρεµµύδια

06.08.2024, 0:17

Τόσο αλμυρή, λόγω τυριών, όσο και γλυκιά χάρη στα καραμελωμένα κρεμμύδια

Μία πίτσα με ιδιαίτερη γεύση. Ο συνδυασμός των υλικών φέρνει την ισορροπία στον ουρανίσκο!

Υλικά

Για τη τραγανή πίτσα

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 2 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
  • 1½ φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλ. τυρί κρέμα
  • 1 φλ. τρίμματα φέτας
  • 2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό δεντρολίβανο κ.λ.π.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο

Για την πίτσα

  • Με τα δάχτυλα τεντώνοντας ή με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο ή σε μακρόστενο σχήμα.
  • Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο τη λαμαρίνα.
  • Απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3 λεπτά να ροδίσει.
  • Γυρίζουμε τη βάση της ζύμης από την άλλη πλευρά και ψήνουμε στο γκριλ για επιπλέον 3 λεπτά να ροδίσει.
  • Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα μυρωδικά και τρίβουμε πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και με κουτάλι το μοιράζουμε στην πίτσα.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας.
  • Ξαναβάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά 3 με 4 λεπτά περίπου.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να μελώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι.
  • Αφήνουμε 2 λεπτά στη φωτιά να πιει το μείγμα τα υγρά του.
  • Όταν ψηθεί η πίτσα και λιώσουν τα τυριά γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα