Ηράκλειο: 31oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ξεκινά η δίκη του Τραμπ: «Θα πάω στο δικαστήριο για να αγωνιστώ για το όνομά μου»

02.10.2023, 13:43

Ξεκινά η δίκη του Ντόναλτ Τραμπ και των δύο παιδιών του σε αστικό δικαστήριο, με την κατηγορία ότι διόγκωναν υπερβολικά επί χρόνια τα περιουσιακά τους στοιχεία.

«Αύριο το πρωί θα πάω στο δικαστήριο για να αγωνιστώ για το όνομά μου και τη φήμη μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ντόναλτ Τραμπ και χαρακτηρίζει τη διαδικασία στη Νέα Υόρκη «διεφθαρμένη» και τον δικαστή που έχει επιφορτιστεί με την υπόθεση «ανισόρροπο».

Μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, ο Τραμπ αναμένεται να παρουσιαστεί από τις 4 Μαρτίου ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, κατηγορούμενος ότι προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 όπου κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν. Έπειτα, πρόκειται να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, κατηγορούμενος για λογιστικές απάτες, και αμέσως μετά στη Φλόριντα για αμέλεια στη διαχείριση απορρήτων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από την προεδρία.

Η δίκη που ξεκίνησε έλαβε σημαντικές διαστάσεις την περασμένη εβδομάδα όταν ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον, που προεδρεύει, έκρινε ότι διαπιστώθηκαν «επανειλημμένες απάτες» και ότι η γενική εισαγγελία της πολιτείας της Νέας Υόρκης είχε ήδη αποδείξει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και το γενικό επιτελείο του ομίλου του είχαν «υπερτιμήσει» τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Κατά συνέπεια ο δικαστής έδωσε εντολή για την ανάκληση εμπορικών αδειών του Ντόναλντ Τραμπ και των δύο παιδιών του όπως και την κατάσχεση εταιρειών που αφορά η σχετική αγωγή, και πρόκειται να ανατεθούν σε εκκαθαριστές.