Ηράκλειο: 34oC

Τσίζκεϊκ με μέλι και καρύδια

05.05.2024, 2:20

Θα χρειαστείτε 1 ώρα για την προετοιμασία 

Μια ασυνηθιστή συνταγή για αφράτο τσίζκεϊκ με μέλι και καρύδια.

Υλικά

  • 1/2 κούπα καρύδια, αλεσμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 12 φύλλα κρούστας
  • 1/2 κούπα βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για τη φόρμα
  • 500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia), μαλακωμένο
  • 250 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί), μαλακωμένο
  • 2/3 κούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε το τσίζκεϊκ με μέλι και καρύδια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160° C.
  • Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο.
  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αλεσμένα καρύδια και τη ζάχαρη.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας μέσα στη φόρμα μας και το βουτυρώνουμε καλά.
  • Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
  • Διπλώνουμε λίγο προς τα μέσα όσο περισσεύει από τα φύλλα γύρω-γύρω από τη φόρμα.
  • Απλώνουμε από πάνω το μείγμα καρύδια-ζάχαρη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα, το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε, το μέλι και το αλεύρι μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα. Ενσωματώνουμε τα αυγά και το ξύσμα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
  • Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει μέσα στη φόρμα του.
  • Περνάμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα της φόρμας. Το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει για άλλη 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Πασχαλινά κουλουράκια από τον Άκη Πετρετζίκη 

Συνταγή: Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό γεμιστό με τιραμισού

Συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια