Η σόδα κάνει τη διαφορά
Τυρόπιτα με σόδα. Μπορεί το όνομά της να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή η τυρόπιτα με τσαλακωμένα φύλλα είναι πραγματικά μια αποκάλυψη! Και ναι η σόδα κάνει τη διαφορά καθώς πέφτει με τα υπόλοιπα υγρά υλικά στο τέλος, πάνω από τα στρωμένα φύλλα.
Υλικά
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 συσκ. φύλλο κρούστας
- 1 φλ. γάλα
- 1 σόδα (αναψυκτικό 330 ml)
- 3 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
- 400 γρ. φέτα
- 200 γρ. ανθότυρο
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για την πίτα μας.
- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία.
- Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
- Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
- Το πασπαλίζουμε με τα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ.
- Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).
- Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά.
- Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα για να χωρέσουν όλα.
- Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα για την τσαλακωτή τυρόπιτα.
- Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.
- Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.
- Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 45 λεπτά.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα