Ηράκλειο: 12oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Τυρόπιτες στριφτάρια με ψευτοσφολιάτα

07.09.2024, 0:47

Τα υλικά και η εκτέλεση

Ατομικές τυρόπιτες στριφτάρια από την Αργυρώ. Το φύλλο τους θυμίζει σφολιάτα. Βάλτε μπόλικο πιπέρι στη γέμιση!

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 3 κ.σ. σπόρελαιο
  • 1½ κ.γλ. αλάτι
  • χλιαρό νερό περίπου 1 φλ.
  • αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
  • φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα (όχι λιωμένο)

Για τη γέμιση

  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 2 αυγά
  • μπόλικο πιπέρι

Για τα στριφτάρια

  • Βάζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, το λάδι, το ξίδι και το αλάτι.
  • Λίγο λίγο και ζυμώνοντας προσθέτουμε νερό.
  • Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι εύπλαστη και μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια.
  • Την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε εννέα κομμάτια όμοια.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι από τη ζύμη σε φύλλο μεγέθους μικρού πιάτου.
  • Αφού τα ανοίξουμε όλα, τα αλείφουμε με πινέλο με τρία φύλλα μαζί.
  • Το πάνω φύλλο σε κάθε τριάδα δεν το αλείφουμε.
  • Έχουμε σχηματίσει μέχρι τώρα τρεις τριάδες φύλλων.
  • Τις βάζουμε σε δίσκο, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει το φυτικό βούτυρο ενδιάμεσα και να κάνει στρώσεις.
  • Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, και πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο, ανοίγουμε με τις τρεις στοιβαγμένες τριάδες τρία μεγάλα φύλλα.
  • Τα αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο ελαφρά να τραβήξουν την υγρασία τους.
  • Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες μακρόστενες.
  • Κατά μήκος κάθε λωρίδας βάζουμε από λίγη γέμιση.
  • Κλείνουμε σε ρολό τη λωρίδα και τη στρίβουμε σε σαλίγκαρο.
  • Όταν τελειώσουμε με όλα τα στριφτάρια τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα (περίπου 9 θα είναι).
  • Τα λαδώνουμε καλά γύρω γύρω και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Πηγή: argiro.gr

πριν από 1 λεπτό
Οικονομία

Τιμολόγια ΕΥΔΑΠ: Αυξήσεις στα πάγια τέλη εισηγείται η διοίκηση της εταιρείας – Εξαιρούνται οι ευάλωτες ομάδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Οικονομία

Πληρωμή ενοικίου: Όλες οι αλλαγές στην καταβολή του μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Καιρός

Τι καιρό θα έχουμε αύριο στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Κόσμος

Ερωτευμένος ο Πούτιν – Το παραδέχτηκε, αλλά δεν αποκάλυψε με ποια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Χριστούγεννα στα μπλόκα θα περάσουν οι κτηνοτρόφοι στα Χανιά – Γλέντι με κέρασμα πιλάφι, βραστό και κρασί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ηράκλειο

Παρατείνεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών των πυρόπληκτων στα Χανιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Καιρός

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Κόσμος

Πρόταση γάμου on camera κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ελλάδα

Δίκη υποκλοπών – Κατέθεσε ο «κρεοπώλης»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η Λεωφόρος Κνωσού έγινε… Λεωφόρος των Αστεριών – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →