Ηράκλειο: 27oC

Vegan soft cookies από τον Άκη Πετρετζίκη

16.01.2024, 6:51

Η πιο νόστιμη και υγιεινή συνταγή για μπισκότα

Συνταγή για τα πιο μαλακά και αφράτα vegan cookies με κομμάτια σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

  • 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 130 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 125 γρ. ηλιέλαιο
  • 70 γρ. νερό
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαύρη μαλακή ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε με το κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε για 12-24 ώρες. Ο μεγάλος χρόνος αναμονής θα βοηθήσει στο να γίνουν πολύ μαλακά τα μπισκότα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
  • Βγάζουμε το μπολ με τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια ζύμης των 50 γρ. Θα φτιάξουμε περίπου 19 τεμάχια.
  • Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης στα ταψιά, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  • Πασπαλίζουμε τα cookies με τον ανθό αλατιού.
  • Μεταφέρουμε το ένα ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 12-14 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα cookies.
  • Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά τα cookies.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο ταψί.