Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Vegan συνταγή: Πατάτες ογκρατέν

04.04.2024, 3:02

Το κλασικό πιάτο σε μια απολαυστική νηστίσιμη εκδοχή

Αναζητάτε ένα απολαυστικό πιάτο για το τραπέζι σας, χωρίς ζωικά προϊόντα; Οι vegan πατάτες ογκρατέν είναι η ιδανική λύση.

Αυτή η συνταγή, αποτελεί μια νηστίσιμη εκδοχή του κλασσικού πιάτου για πατάτες ογκρατέν και σίγουρα θα ενθουσιάσει ακόμα και εκείνους που προτιμούν το κρέας.

Πίνακας Περιεχομένων

Υλικά

  • 6 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 ¼ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών, χωρισμένα σε 2 μέρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για καρυκεύματα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 φλιτζάνια γάλα σόγιας
  • 1 ½ φλιτζάνια τριμμένο τυρί σόγιας, χωρισμένο σε 2 μέρη
  • 1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

Οδηγίες

Προετοιμασία:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
  3. Προσθέστε τις πατάτες και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να διατηρούν τη φόρμα τους (περίπου 15 λεπτά).
  4. Στραγγίξτε τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε ένα πυρίμαχο σκεύασμα 23 x 33 εκ.

Σάλτσα σόγιας με μπαχαρικά:

  1. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, βράστε 2 κουταλιές ζωμό.
  2. Χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι για καρυκεύματα, το πιπέρι, τη μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο.
  3. Σιγά σιγά προσθέστε το γάλα σόγιας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  4. Προσθέστε το μισό από το τυρί σόγιας και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες.

Κρούστα ψωμιού:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον υπόλοιπο ζωμό και τη φρυγανιά.
  2. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες.

Τελικό ψήσιμο:

  1. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί σόγιας και την πάπρικα.
  2. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή: Tηγανιά με σουπιές και το μελάνι τους

Ψήστε τέλεια τα μπέργκερ σας στο τηγάνι

Εύκολη συνταγή: Χοιρινά μπιφτέκια

Αστακός: Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – Τον έβγαλαν στη στεριά με γερανό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *