Ηράκλειο: 32oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Συνάντηση του επικεφαλής της Χαμάς με τον Τούρκο ΥΠΕΞ

25.10.2023, 22:43

Ο Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση

Με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγιε συναντήθηκε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Χακάν Φιντάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και τους τρόπους για να σταματήσουν επιθέσεις του Ισραήλ και να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό.

Σημειώνεται ότι ο Χακάν Φιντάν είναι στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έχει χειριστεί ευαίσθητες υποθέσεις ως επικεφαλής της ΜΙΤ στην Τουρκία και τώρα ως υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Χανίγιε συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις του για την οργάνωση. Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του στις προσπάθειες της Τουρκίας να βοηθήσει τον παλαιστινιακό λαό.

Τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει την ανθρωπιστική της ευθύνη ενάντια στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ και τις αποτρόπαιες πράξεις εκδίκησης κατά του άμαχου πληθυσμού, ο Χανίγιε τόνισε ότι αυτό που κάνει το Ισραήλ είναι ένα μέτρο για την εξάλειψη των επιπτώσεων της στρατιωτικής ήττας και της ήττας ασφαλείας που υπέστη στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Χανίγιε τόνισε την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού και υπογράμμισε την ανάγκη αντίστασης στην πολιτική δολοφονίας και εκτοπισμού του Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση και ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είναι απαράδεκτες. Σημειώνοντας ότι θα πρέπει να παρασχεθεί επείγουσα βοήθεια στους Παλαιστίνιους και ότι αυτό που συμβαίνει θα πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό, ο Φιντάν πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί μια πολιτική λύση του παλαιστινιακού προβλήματος προκειμένου να αποκαταστήσουν ξανά τα δικαιώματά τους οι Παλαιστίνιοι.

Τέλος, προειδοποίησε για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί σε ολόκληρη την περιοχή.