Ηράκλειο: 28oC

10 λάθη που κάνουμε με τα αυγά

06.04.2024, 2:34

Μάθετε ποια είναι

Λατρεύουμε τα αυγά για το πρωινό, το μεσημεριανό αλλά και για το βραδινό μας γεύμα. Ωστόσο συχνά δεν καταφέρνουμε να τα πετύχουμε όπως πρέπει. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε μια λίστα με βασικά λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε όταν μαγειρεύουμε με αυγά, ώστε να τα πετυχαίνουμε κάθε φορά.

Σπάμε το τσόφλι χτυπώντας το στο πλάι ενός μπολ

Μην σπάτε τα αυγά σας στην άκρη του μπολ γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να έχετε κομμάτια από τσόφλι στην ομελέτα σας. Χτυπήστε απαλά το αυγό σε έναν επίπεδο πάγκο και έπειτα ανοίξτε το πάνω από το μπολ. Εάν εισχωρήσει κάποιο κομμάτι από τσόφλι χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι τσόφλι για να το ψαρέψετε.

Δεν τα χτυπάμε αρκετά

Για τα αυγά scrambled και τις ομελέτες, το μίγμα θα πρέπει να είναι ένα ομοιόμορφο κίτρινο χωρίς λευκά σημάδια. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα πιρούνι ή αυγοδάρτη χτυπώντας δυνατά εμπρός – πίσω, ακουμπώντας και τις πλευρές της λεκάνης με κάθε χτύπημα.

Μαγειρεύουμε τα αυγά scrambled πολύ βιαστικά

Μπορεί τα αυγά scrambled να φαίνονται εύκολα στην παρασκευή τους κι ένα πιάτο που μπορούμε να ετοιμάσουμε γρήγορα όταν βιαζόμαστε. Όμως, αυτό είναι ένα ακόμη λάθος μας. Δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε όταν φτιάχνουμε αυτού του είδους τα αυγά γιατί αν ψηθούν σε υψηλή θερμοκρασία στεγνώνουν υπερβολικά. Αντίθετα, θα πρέπει να μαγειρευτούν σιγά – σιγά και σε χαμηλή θερμοκρασία. Μην ανησυχείτε και πάλι δεν θα σας πάρουν πολύ ώρα.

Προσθέτουμε γάλα στα αυγά scrambled

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα σε αυτού του είδους τα αυγά μας γιατί αντί να αποκτούν κρεμώδη υφή χάνουν την καλή υφή αλλά και γεύση τους. Αν ψήσουμε τα αυγά μας αργά και τα ανακατεύουμε διαρκώς μέσα στο τηγάνι θα έχουμε τέλεια, κρεμώδη αυγά.

Αφήνουμε τα αυγά μας να κολλήσουν στο τηγάνι

Τα αυγά είναι ο συνδετικός κρίκος σε μια παρασκευή, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι αν δεν προσέξουμε θα κολλήσουν στο τηγάνι σαν κόλλα. Γι’ αυτό βεβαιωνόμαστε ότι το τηγάνι μας είναι αντικολλητικό είτε ετοιμάζουμε το γεύμα ενός ατόμου, είτε περισσότερων.

Δεν χρησιμοποιούμε αρκετό λίπος στο τηγάνισμά τους

Το να χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Το δεύτερο είναι να ρίξουμε κάποιο είδος λιπαρής ύλης. Βούτυρο ή ελαιόλαδο είναι κάποιες καλές επιλογές, τις οποίες δεν θα πρέπει να τσιγκουνευτούμε για να γλιστρήσει ωραία το αυγό μας από το τηγάνι στο πιάτο.

Βάζουμε τα αυγά μας να βράσουν σε νερό που κοχλάζει

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα αυγό που ραγίζει κατά το βράσιμο. Για να το αποτρέψουμε αυτό θα πρέπει να βάζουμε τα αυγά μας σε κρύο νερό, έτσι ώστε να ανεβάζουν σταδιακά θερμοκρασία και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βράζουμε αυγά τα οποία είναι πάρα πολύ φρέσκα

Τα σφιχτά αυγά γίνονται καλύτερα όταν δεν είναι πολύ φρέσκα. Διαφορετικά, δεν θα ξεφλουδίζονται εύκολα.

Σπάμε αυγά κατευθείαν στο νερό που θέλουμε να τα ποσάρουμε

Όταν σπάμε ένα αυγό κατευθείαν στο νερό αυτό διαχωρίζεται και πάει σε όλο το κατσαρολάκι. Οπότε αν θέλουμε να κάνουμε ένα σωστό αυγό ποσέ, το σπάμε πρώτα σε ένα μικρό μπολ και έπειτα το ρίχνουμε απαλά μέσα στο νερό.

Ποσάρουμε τα αυγά μας σε ένα μικροσκοπικό κατσαρολάκι

Τα αυγά ποσέ χρειάζονται λίγο χώρο να αναπνεύσουν για να μαγειρευτούν σωστά. Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι και να μην το παραγεμίσουμε. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Διατηρούμε τα αυγά ποσέ μας μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά του γεύματός μας.

πηγή: Olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος

Εύκολη Συνταγή: Κριθαράκι με κιμά

Λαχταριστές Κρητικές σαρικόπιτες

πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Κεφαλονιά: Σπείρα προσποιείται τους τεχνικούς που… μετρούν το ίντερνετ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Την επιμέλεια των παιδιών την αναλαμβάνει η θεία τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ηράκλειο

Μαρία Αντωνακάκη στο cretaone: «Η εστίαση λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Πηγαδάκια

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κόσμος

Η Νιγηρία «κόβει» τις εξαγωγές καρυδιών – Πλήγμα στη βιομηχανία καλλυντικών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Υγεία

Αυτοάνοσα: Η αντιφλεγμονώδης διατροφή ανακουφίζει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Χειροπέδες σε 24χρονο που παρακολουθούσε επιχειρηματία στη Βούλα για να τον ληστέψει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Style

Ξέχνα το γάμο για τον επόμενο χρόνο, αν ανήκεις σε αυτά τα ζώδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Κρήτη: Αυξημένες οι τιμές κατά 40% για αγορά εξοχικής κατοικίας στο νησί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Πλεύρης: «Η Ελλάδα κλείνει οριστικά την πόρτα στην παράνομη μετανάστευση»

Διαβάστε περισσότερα