Διαδικασία
Βήμα 1
Σούπα: Βάζουμε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει για περίπου 40′, ξαφρίζοντας πολύ καλά με μια τρυπητή κουτάλα. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα λαχανικά και το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για άλλα 15΄.
Βήμα 2
Αφού μαλακώσουν και τα λαχανικά προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Όταν φουσκώσει το ρύζι, μετά από 10΄-15΄ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Βήμα 3
Αυγολέμονο: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός και μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια. Κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά μία κουτάλα ζωμό από τη σούπα για να παστεριωθούν τα αυγά. Προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο κουτάλες ζωμό από τη σούπα.
Βήμα 4
Κατόπιν, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στη σούπα ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια της να πάει παντού. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 1΄-2΄.
Βήμα 5
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο πιπέρι ή χυμό λεμονιού επιπλέον αν θέλουμε.
Υλικά
- Μερίδες: 4
Για τη σούπα
- 1 κιλό κότσι από μοσχάρι γάλακτος, σε κύβους
- 1 πράσο, το άσπρο μέρος, σε κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κυβάκια
- 2 καρότα, σε κυβάκια
- 2 κλωνάρια σέλινο, σε κυβάκια
- 2 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. ρύζι για σούπα
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM

Δημοφιλή
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Θρήνος στην Κρήτη: Σπαρακτικά μηνύματα για τον 19χρονο Ραφαήλ στα social: «Ζήλεψε ο Χάρος»
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Χανιά: Είδε στο καφενείο τον πατέρα του και τον... μαχαίρωσε 50 φορές!
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η πληρωμή των επιδοτήσεων - Τι είπε ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Έπεσε στο οδόστρωμα το λάδι της χρονιάς! Πάνω από 40 κιλά ελαιόλαδο κλαίει παραγωγός - Δείτε εικόνες
Κρήτη: Αγοραστής με 1.300.000 ευρώ για το παραθαλάσσιο πρώην ξενοδοχείο που στέγαζε τον...ΕΟΜΜΕΧ!