Συνταγή γλυκού που δεν θα χρειαστείτε πάνω από μία ώρα!
Φτιάξτε αυτή την απλή και εύκολη μηλόπιτα με άρωμα κανέλας και θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό του καφέ ή του απογευματινού τσαγιού σας!
Έτοιμη σε μία ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6
- 200 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για το ταψί
- 100 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. μαλακή ελαφριά καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Για την κομπόστα μήλου
- 4 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια του 1 εκ.
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Για το κραμπλ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 75 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. βρώμης
- ½ κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
- αλάτι
Διαδικασία
Κομπόστα μήλου: Βάζουμε όλα τα υλικά σε τηγάνι και ψήνουμε για 10΄-12΄ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι τα μήλα να λιώνουν, αλλά να διατηρούν το σχήμα τους.
Κραμπλ: Τρίβουμε το αλεύρι και το βούτυρο με τα δάχτυλα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με θρυμματισμένο παξιμάδι. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη βρώμη, κανέλα και 1 πρέζα αλάτι. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε τη βάση και τις πλευρές ταψιού 30×20 εκ.
Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος. Ανακατεύουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, εναλλάσσοντας με 1 κουταλιά αλεύρι και χτυπώντας ανάμεσα σε κάθε προσθήκη. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και την κρέμα γάλακτος. Πρέπει να έχουμε ένα παχύ μείγμα κέικ που θα ξεκολλάει αργά από το κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Απλώνουμε από πάνω την κομπόστα με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού και σκορπάμε από πάνω το κραμπλ.
Ψήνουμε για 5΄ μέχρι το κραμπλ να φαίνεται τραγανό και η μύτη της οδοντογλυφίδας να βγαίνει καθαρή από το μείγμα. Αφήνουμε για 10΄ να κρυώσει προτού το σερβίρουμε με παχύρρευστη κρέμα.
olivemagazine.gr
Δημοφιλή
Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Νεκρή 19χρονη μετά από παράσυρση
Αυτός ο Κρητικός τραγουδιστής όταν τραγουδάει σου «σηκώνει την τρίχα»
Θρήνος για την 23χρονη Μαρία που έσβησε στην άσφαλτο
Άγριο επεισόδιο με Ρομά – Αιμόφυρτος ένας άνδρας
Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου
Η νέα μαντινάδα που τραγούδησε ο Σαμόλης «έλιωσε» το Tik Tok
ΔΕΔΔΗΕ: Που θα κοπεί σήμερα Παρασκευή (12/9) το ρεύμα στην Κρήτη
Κρήτη: Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο- Έφυγε από την ζωή η Μαρία Καζαντζάκη
Με τέσσερις κρητικούς παίκτες ξεκινά η «Φάρμα» (φωτογραφίες)