Ηράκλειο: 32oC

Κρεμ μπρουλέ μανταρίνι από τον Άκη Πετρετζίκη

10.03.2024, 0:53

Εύκολα και γρήγορα

Φτιάξτε κρεμ μπρουλέ, το διάσημο γλυκό της Γαλλίας, σε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή με γεύση μανταρίνι!

Υλικά:

  • 6 γρ. μανταρίνι σε σκόνη, ή 30 γρ. ξύσμα μανταρινιού
  • 420 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 βανιλίνη
  • 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση:

  • 4 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη σκόνη μανταρινιού και τη βανιλίνη, και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της κρέμας γάλακτος στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ώστε να φύγει ο αφρός και να διαλυθούν οι φυσαλίδες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C στον αέρα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κανάτα και γεμίζουμε 4 πυρίμαχα σκεύη για κρεμ μπρουλέ.
  • Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
  • Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη την επιφάνεια της κάθε κρέμας και την καίμε με το φλόγιστρο μέχρι να καραμελώσει.
  • Σερβίρουμε.