Ηράκλειο: 15oC

Εύκολη σούπα με τα 3 υλικά

02.03.2024, 23:54

Είναι έτοιμη σε 15′

Τον χειμώνα αγαπάμε τις σούπες και ψάχνουμε συνέχεια καινούριες και εύκολες ιδέες για να φτιάξουμε το comfort αυτό πιάτο που μας ζεσταίνει. Γι’ αυτό και εμείς σκεφτήκαμε αυτή τη φορά να σας προτείνουμε μια πολύ απλή και νόστιμη σούπα με ελάχιστα υλικά, που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα μας. Το καλαμπόκι είναι ένα υλικό που μπορούμε να έχουμε πάντα στην τροφοθήκη (ως κονσέρβα) ή στην κατάψυξή μας.  Εκτός, λοιπόν, από το καλαμπόκι, θα χρειαστούμε γάλα (είτε πλήρες αγελαδινό, είτε βρώμης) και βούτυρο (ή ίδια ποσότητα ελαιόλαδου, αν το προτιμάτε).

Ας δούμε πώς θα την φτιάξουμε:

  • Σοτάρουμε το καλαμπόκι στο βούτυρο. Δεν χρησιμοποιούμε τα σπόρια του καλαμποκιού κατευθείαν από την κονσέρβα γιατί δεν θέλουμε την υγρασία που έχουν μέσα στο υγρό που συντηρούνται. Οπότε τα στραγγίζουμε καλά και έπειτα τα σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο για να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.
  • Βάζουμε το καβουρδισμένο καλαμπόκι σε μπλέντερ μαζί με το γάλα στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα
  • Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει και να γίνει όσο πηχτή το επιθυμούμε. Ολοκληρώνουμε καρυκεύοντας με αλάτι και πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο για το στόλισμα. Μπορείτε ακόμη, αν θέλετε, να προσθέσετε λίγο κόκκινο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα για έξτρα άρωμα.

Ακολουθεί η συνταγή:

Υλικά για 4 μερίδες
2 κονσέρβες καλαμπόκι
2 φλιτζ. γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη ή πλήρες αγελαδινό
2 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι (= επιπλέον αν χρειαστεί)
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Διαδικασία
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το καλαμπόκι και το ρίχνουμε σε τηγάνι μετρίου μεγέθους. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να εξατμιστεί η υγρασία από το καλαμπόκι για περίπου 8 λεπτά.

Κρατάμε στην άκρη τη μισή ποσότητα από το σοταρισμένο καλαμπόκι και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει βελουτέ.

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και μαγειρεύουμε ώσπου τα καλαμπόκια να πάρουν ένα καστανό χρώμα για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη βελουτέ σούπα και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς για 2-3 λεπτά.

Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι. Σερβίρουμε προσθέτοντας στην επιφάνεια φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Tip
Αν περισσέψει σούπα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για μέχρι 5 ημέρες ή να την βάλουμε στην κατάψυξη για μέχρι 3 μήνες.

πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Σαλαμίνα: «Οργανωμένο, ψυχρό και προμελετημένο έγκλημα» – Τι λέει κόρη της 75χρονης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Άνδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο – Στο σημείο το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Αυτός είναι ο δράκος του Αλίμου (φωτογραφία)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Κρήτη

Από την Κρήτη ο επιχειρηματίας που αγόρασε την ισχυρότερη Rolls Royce του μισού εκατομμυρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Θλίψη στην Μεσαρά – Έφυγε από την ζωή η γιαγιά Ευθυμία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ελλάδα

Novartis: Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεια των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Style

Τα 5 ζώδια που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στο σεξ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ηράκλειο

Εξελίξεις δίχως τέλος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η νέα κλήση στον «Φραπέ» και η σκληρή κόντρα για την δήθεν «κουμπαριά» στο Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Ελλάδα

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: «Έτσι σκότωσα την πεθερά μου» – Όσα ανέφερε η 46χρονη δολοφόνος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Ελλάδα

«Να ξαναπάρεις τα παιδιά στο σπίτι, ήταν ωραία» – Φρικτές αποκαλύψεις για τον θείο που ασελγούσε μαζί με τον φίλο στα ανίψια του

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →