Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε τα αβοκάντο σωστά;
Όταν αγοράζετε ένα αβοκάντο, μπορεί να είναι ήδη ώριμο, σχεδόν ώριμο ή σκληρό και καθόλου ώριμο. Το αν πρέπει να βάλετε στο ψυγείο αυτό το αβοκάντο εξαρτάται από το πόσο ώριμο είναι.
Σύμφωνα με την διαιτολόγο και πρέσβειρα του Fresh Avocados, Amanda Izquierdo, MPH, RD, LDN, ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύετε τα αβοκάντο σας εξαρτάται από την ωρίμανση τους. «Τα αβοκάντο έχουν στην πραγματικότητα τέσσερα στάδια ωρίμανσης: δεν είναι ώριμα ή σφιχτά, σχεδόν ώριμα ή σπάνε, ώριμα και έτοιμα για κατανάλωση και υπερώριμα», εξηγεί.
«Αυτό διευκολύνει την αποθήκευση, επειδή μπορείτε να τα αγοράσετε σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης για να λάβετε υπόψη πότε και πώς θα τα χρησιμοποιήσετε».
Πώς να αποθηκεύσετε τα αβοκάντο
Η Izquierdo, λέει ότι τα σφιχτά, άκοπα αβοκάντο μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες και τα ώριμα, άκοπα, μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. «Θα συνεχίσουν να ωριμάζουν στο ψυγείο, αλλά με πιο αργό ρυθμό από τη θερμοκρασία δωματίου», προσθέτει. «Όταν το βγάλετε από το ψυγείο, φροντίστε να το φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου για μια ή δύο μέρες ή μέχρι να ωριμάσει».
Εάν τα αποθηκεύετε σας εκτός ψυγείου, έχετε υπόψη σας μερικά πράγματα. «Οι ζεστές, ξηρές συνθήκες άνω των 25 βαθμών δεν είναι ιδανικές για φρέσκα αβοκάντο», εξηγεί η Christina Ward, διευθύντρια εμπορικών σημάτων προϊόντων για το Westfalia Fruit, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αβοκάντο στον κόσμο. «Και είναι καλύτερο να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως». Λέει ότι ένα άλλο όχι είναι να τα αποθηκεύετε δίπλα σε άλλα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο (όπως μπανάνες και μήλα), εκτός αν θέλετε να ωριμάσουν.
Πρέπει να αποθηκεύετε τα αβοκάντο με νερό στο ψυγείο;
Αυτή η συμβουλή αποθήκευσης κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι, αλλά κατέληξε πολύ καλή για να είναι αληθινή. «Είδα αυτή την τάση του TikTok πέρυσι και το δοκίμασα», θυμάται η Izquierdo, «αλλά διάβασα ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ασφαλές γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση».
Οι ερευνητές του FDA διαπίστωσαν ότι η διατήρηση του αβοκάντο στο νερό επέτρεψε στη Listeria monocytogenes να διαπεράσει τον σαρκώδη πολτό κάτω από το δέρμα – και το πλύσιμό τους δεν θα βοηθήσει σε αυτό το σημείο.
Διαβάστε επίσης:
Κουκουνάρι: Ο γλυκός καρπός που θωρακίζει καρδιά και εγκέφαλο
Πνεύμονες: Η διατροφή που συμβάλλει στην ολιστική αντιμετώπιση της ΧΑΠ
Καρκίνος παχέος εντέρου: Το πασίγνωστο όσπριο που προφυλάσσει τους ασθενείς

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τα ξημερώματα την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Ένας νεκρός από ανατροπή φορτηγού
Θρήνος στην Μεσαρά για τον 19χρονο στρατιώτη που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Ήταν γιός στελέχους του Λιμενικού
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των επιδοτήσεων - Πότε θα μπουν τα λεφτά
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς