Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Μια συνταγή ζυμαρικών, που βρήκαμε στο gastronomos.gr, που είναι χορταστική, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό… ουρανίσκο!
Υλικά (Μερίδες: 6)
- 1 κιλό γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, μέτριες σε μέγεθος, με τα κελύφη τους
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 7 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες
- 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 80 ml oύζο
- 30 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου
- 2 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- το ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- 1 μικρή φρέσκια πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για την γαριδομακαρονάδα ξεκινάμε καθαρίζοντας τις γαρίδες από τα κεφάλια, τα κελύφη, την ουρά και το εντεράκι.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα λαδιού και σοτάρουμε τα κεφάλια, τα κελύφη και τις ουρές για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, το θυμάρι, τους σπόρους κόλιανδρου, την πιπεριά τσίλι (αν βάλουμε) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, 1 λίτρο νερό, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Σουρώνουμε τη σάλτσα σε ψιλό σουρωτήρι, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα. Πιέζουμε καλά με ξύλινη κουτάλα όλα τα υλικά, ώστε να πάρουμε το μέγιστο της νοστιμιάς τους.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια για μόνο 4 λεπτά και τα σουρώνουμε.
- Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το όλον στα μακαρόνια.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα μυρωδικά, πιπέρι, ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά και σερβίρουμε την μακαρονάδα.
Δείτε το βίντεο:
Δείτε επίσης:
H συνέντευξη Αλέξη Γεωργούλη στο Cretaone.gr
Κυριάκος Μητσοτάκης από Ηράκλειο: Μήνυμα νίκης και πολιτικής σταθερότητας
Ευρωεκλογές 2024: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την 9η Ιουνίου
Δημοφιλή
Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο παιδιά – Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα - «Έφυγε» ο Γιάννης Θάνου
Ηράκλειο: Νταλίκες τυλίχθηκαν στις φλόγες στο λιμάνι - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής (φωτο-βίντεο)
Κρήτη: Τραγωδία στην Μεσαρά - Νεκρή μέσα στην θάλασσα εντοπίστηκε γυναίκα
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (φωτογραφίες)
Αν γεννήθηκες μία από αυτές τις 6 μέρες τότε σε περιμένουν πολλά λεφτά