Ηράκλειο: 28oC

Εύκολη συνταγή: Πανσέτες και πατάτες ψητές

20.03.2024, 3:02

Το απόλυτο καθημερινό φαγητό

Ψάχνεις μια απλή, καθημερινή και εύκολη συνταγή; Σου έχουμε το τέλειο φαγητό!

Ψήνουμε σπιτικές μαριναρισμένες πανσέτες και τις συνοδεύουμε με πατάτες γεμιστές με γιαούρτι και μυρωδικά.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1,5 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ. σούπας λευκό μπαλσάμικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγα κλαδάκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη ξερή

Για τις πατάτες

  • 10 μικρές πατάτες ίδιου μεγέθους
  • λίγο γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγη πάπρικα
  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Πανσέτες: Μαρινάρουμε τις πανσέτες σε ένα σκεύος με τα υλικά που έχουμε χτυπήσει καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε καυτή λαδωμένη σχάρα σε κάρβουνα για 3-4′ από την κάθε πλευρά ή σε σχαροτήγανο για 10′.

Βήμα 2
Πατάτες: Τυλίγουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Τις χαράζουμε στη μέση, αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με γιαούρτι, μαϊντανό και πάπρικα. Σερβίρουμε με τις πανσέτες.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνι

Μουστοκούλουρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Χταπόδι ξυδάτο: Ο πιο εύκολος μεζές για την Καθαρά Δευτέρα


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα