Μια συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι
Η σκορδαλιά είναι η αλοιφή που δεν λείπει από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου και πράγματι, πρόκειται για την πιο λαχταριστή συνταγή, που συνδυάζεται τέλεια, τόσο με μια φέτα ψωμί, όσο και με τον μπακαλιάρο.
Για σήμερα, εκτός από την κλασική συνταγή της σκορδαλιάς που θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο, έχουμε και τρία μυστικά για να βγει τέλεια η γεύση και η υφή της.
Αρχικά, οι πατάτες πρέπει να είναι βρασμένες καλά και να μπουν στο μπλέντερ καυτές, αμέσως από την κατσαρόλα δηλαδή. Αυτό θα βοηθήσει στο να πολτοποιηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
Δεύτερον, το σκόρδο θέλουμε να δίνει τα αρώματά του χωρίς όμως η γεύση του να γίνεται έντονη και ενοχλητική για αυτό φροντίστε να βγάλετε την «καρδιά» τους, δηλαδή τη φύτρα τους στο μέσο, πριν τα βάλετε στο μπλέντερ.
Τέλος, σύμφωνα με το bovary.gr, όπως στη μαγιονέζα, έτσι και στην σκορδαλιά, για να μην κόψει η αλοιφή πρέπει να ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά ώστε να γίνει αφράτη η σκορδαλιά. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε και τον έλεγχο ώστε να μην ρίξετε παραπάνω από όσο χρειάζεστε ή θα δείτε αν τελικά είναι απαραίτητο λίγο ακόμη.
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο παιδιά – Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Τροχαίο με το «καλημέρα» στο Ηράκλειο
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Με τον λογιστή στο χωράφι για το φετινό λιομάζωμα οι παραγωγοί
Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10
Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025
Νέα αύξηση τιμών στα καπνικά - Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο τσιγάρων
Ταξιτζής παρέσυρε αστυνομικό με μηχανή και τον εγκατέλειψε