Δεν πρέπει να λείψει από κανένα τραπέζι
Η πιο γρήγορη εκδοχή του κλασικού και παραδοσιακού μπακαλιάρου σκορδαλιά για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου!
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένο
- πιπέρι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. μπίρα, ξανθιά, κρύα
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι.
- Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι)
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.
- Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, σος ταρτάρ, σκορδαλιά και φέτες λεμονιού, και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Δεκαπενταύγουστος: Τι να στείλω σε αυτούς που γιορτάζουν σήμερα - Οι καλύτερες ευχές
Χαμός σε διάσημη καφετέρια: Τρίχρονη έσπασε τραπέζι αξίας 1.400€ – Η μητέρα καταγγέλλει «ομηρία» μέχρι να πληρώσει
Θρήνος στο ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 24χρονος Έντι Κάσπαρντ
Πάτρα: Τι υποστήριξε στην ομολογία του ο 19χρονος για τη φωτιά στα Συχαινά - «Μπράβο, λεβέντη μου»
Αυτά είναι τα γλέντια του Δεκαπενταύγουστου στην Κρήτη
Τροχαίο με δύο τραυματίες στο Ηράκλειο
Κρήτη: Στη δημοσιότητα όλα τα ποσά των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ - Ποιος πήρε και πόσα χρήματα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Ηράκλειο: Φωτιά σε κτίριο στο κέντρο του Ηρακλείου
Θλίψη στα Ανώγεια: Έφυγε από την ζωή η «Μιχάλενα», Ειρήνη Σκουλά