Ηράκλειο: 34oC

Λουκουμαδάκια με ανθότυρο

22.03.2024, 0:41

Τα λουκουμαδάκια αλλιώς…

Μικρά λαχταριστά μπαλάκια από ανθότυρο, βουτηγμένα σε «κουρκούτι» από γάλα και πορτοκάλι που τηγανίζονται, πασπαλίζονται με σουσάμι και τέλος περιχύνονται με μέλι.

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα με το αβγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα πηχτό κουρκούτι.

Βήμα 3

Πλάθετε το φρέσκο ανθότυρο σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

Βήμα 4

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι καλά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, βουτάτε τα τυρομπαλάκια μέσα στο χυλό και τα μεταφέρετε στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Βήμα 5

Κυλάτε τα λουκουμαδάκια στο σουσάμι, τα περιχύνετε με μέλι και τα πασπαλίζετε αν θέλετε με κανέλα.

Διαβάστε επίσης:

Μεσογειακό τηγανόψωμο από τον Άκη Πετρετζίκη

Τι λάθη κάνουμε όταν φτιάχνουμε μπεσαμέλ

Σούπα με αρακά και μπέικον

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
πηγή: olivemagazine