Δείτε τη συνταγή
Εμπλουτίζουμε την ομελέτα με λαχανικά, όπως αγκινάρες και αρακά, και φτιάχνουμε ένα απίστευτα χορταστικό και υγιεινό φαγητό.
Αντί για αγκινάρες μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μανιτάρια!
Υλικά
- 5 αγκινάρες φρέσκες
- 1 λεμόνι
- 7 αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ¾ φλιτζανιού αρακά κατεψυγμένο, αποψυγμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 150γρ. μανούρι ή μυζήθρα σπασμένη
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το χυμό του λεμονιού και τις λεμονόκουπες για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.
- Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με τις αγκινάρες για 1 λεπτό περίπου.
- Προσθέτουμε τον αρακά, το σκόρδο και τα αυγά χτυπημένα καλά. Ρίχνουμε και το τυρί και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να ανασηκώνεται με ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να στερεοποιηθεί.
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Βαρύ το πένθος για την οικογένεια Σκουλά
Αντώνης Σαμαράς: Πέθανε σε ηλικία 34 ετών η κόρη του πρώην πρωθυπουργού
Μητσοτάκης: «Η ξαφνική και τόσο άδικη απώλεια της Λένας Σαμαρά μάς συγκλονίζει όλους»
Ηράκλειο: Φωτιά σε δύσκολα προσβάσιμη περιοχή - Πάνω από 20 οχήματα της Πυροσβεστικής
«Έκρηξη» τύχης για 4 ζώδια τις επόμενες εβδομάδες
Κρήτη: Απίστευτη καραμπόλα 3 οχημάτων στον ΒΟΑΚ – Μεγάλες καθυστερήσεις (Φωτογραφίες)
Η συγκινητική στιγμή που πατέρας ανακοινώνει στον γιο του πως έγινε εκατομμυριούχος στη λοταρία μετά από μάχη με τον καρκίνο - Δείτε βίντεο
Ηράκλειο: «Έφυγε» η Σοφία - Η γυναίκα που δίδαξε τέχνη και αγάπη στα παιδιά
Κρήτη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τουρίστα που νοίκιασε jet ski χωρίς δίπλωμα κι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας του - Χειροπέδες και στον ιδιοκτήτη